Agilityträning med Milo 22/3

Igår åkte jag och Milo ut till fristad för att träna lite tillsammans. Kände efter veterinärbesöket med Dixon, att jag verkligen behövde träna hund, se att bara för att min agilityhund var ”trasig” så har inte hela livet rasat samman för det. Milo är egentligen en helt grym hund att träna, han är positiv till i stort sett allt (så länge matte kommer ihåg att vara positiv i sin träning), han är totalt orädd och tar sig därför an alla uppgifter han får, han har en otroligt bra grund att stå på vilket gör att i stort sett allt han tar sig för gör han bra. Sen kommer han kanske aldrig bli någon elithund i någon gren, han är för egen för det, men han är istället helt okej bra på allt. Rätt bra hund att ha att träna med med andra ord 😀

Tanken från början var att vi skulle träna lite tunnelsug, lite bättre hindersug men sen en del lydnad också. Känner mer och mer att jag vill ta tag i den grenen mer än vad jag gjort det senaste.. Nu blev ju tyvärr inte träningen riktigt som jag tänkt mig.. Körde på rätt så hårt med tunnelsuget istället, och sen lite slalom.

Då bågarna till slalomet är inlåsta just nu så går det inte träna med dom. Alltså fick jag fundera ut annat sätt att träna in slalomet. Blev klickerträning, lite typ 2 + 2, fast ändå inte.. Tyvärr var jag ensam i hallen då, så det blev för svårt att filma. Men duktig var han! Tror jag ska jobba vidare med det nästa gång med.. Vi jobbade både med att han skulle först ta en port, sen en till, och sen en till. Men jag nöjde mig med 3 portar då det märktes att han började bli trött. Sen la vi även fokus på ingångar, och då nöjde jag mig bara med att han tog en port, men i snävare vinklar.

image

Tunnelsuget blir bättre och bättre nu. Han har börjat förstå att springer han igenom tunneln så väntar det godis i andra ändan. Så nu har han slutat löjla sig med att ställa sig mot tunneln. ÄNTLIGEN! Körde både lätt böjda tunnlar, i kombination. Men även raka där vi tränade upp tempot mer. Med lite mer träning, så kan han nog bli riktigt duktig! Märks att det här är en av hans favoritgrenar. Frågan är bara om han är startklar på en månad?

Efter nästan 2 timmars intensiv träning tog vi vårat pick och pack och åkte hem till husse och herr Konvalesent (Dixon). Såå skönt att träna hund ibland! Tvingas tömma huvudet på alla tankar, allt ältande och oro. Bara vara i nuet, gå på känsla och köra fullt ut. Tur Milo är en liten arbetsmyra som är svår att trötta ut fullt ut, för då går det att köra såna här pass med honom lite då och då 🙂

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s