Veterinärbesök

I fredags var jag till veterinären med Dixon. Han har under flera månader haft annat beteende än vad han brukar, och jag kände att det har dags att kolla upp det ordentligt. Blev rekommenderad en specialist på Blå Stjärna Göteborg, en ortoped som tydligen ska vara duktig med såna hundar som Dixon, dvs dom som är lite osäkra och kan vara reaktiva.

Efter en månads väntetid, så var det äntligen dags. Har nästan varje dag dom senaste veckorna tränat in att munkorg ska bli något positivt för Dixon. Fall i fall det skulle behövas hos veterinären tänkte jag, så är det lika bra att vara förberedd och ha tränat på munkorgen, hans egna munkorg.

Vi fick sitta och vänta i drygt 30 minuter. Men Dixon var jätteduktig hela tiden! Gick lätt upp på vågen, utan minsta krångel, låg i mitt knä och tittade på alla andra hundarna med intresse. Vi tränade munkorgen lite, och allt gick super.

Väl inne hos veterinären så pratade vi lite först, och jag berättade om Dixons problem. Vi gick ett par vändor i korridoren så veterinären fick se honom i rörelse, och sen gick vi tillbaka till undersökningsrummet så han fick känna igenom Dixon, nu med munkorgen på sig. Dixon morrade till lite när veterinären lyssnade på lungorna, annars var det inte ett ljud och han stod som ett ljus och lät veterinären klämma och känna på honom, sträcka och böja på benen i all oändlighet kändes det som.

Han fick en spruta med lugnande och dock sova en stund för röntgen. Som tur var fick vi följa med honom in och hjälpa till och hålla. Som tur var! Gillar inte att lämna ifrån mig mina hundar till folk jag inte känner, särskilt inte Dixon. Röntgade rygg och höfter, sen blev det mer väntetid innan veterinären kollade knäna igen.

Efter ett tag fick vi komma in och se röntgenbilderna där det ganska tydligt syntes att det var en förkalkad disk i ryggen. Dessutom var knäna inte i så bra skick.. Veterinären sa att Dixon någon gång, när exakt är svårt att säga men jag har mina gissningar, haft ett diskbråck, och det är smärtan pga detta som orsakat hans förändrade beteende dom senaste månaderna. Veterinären sa även att Dixon har patella på båda knäna grad 2, med ovanligt mycket symtom för att vara tvåor.. Kändes sådär kul att höra.

Resultatet av det hela blev iaf smärtlindring i 14 dagar, strikt vila (bara gå korta rastningar 5-10 minuter, annars så lite rörelse som möjligt) så får vi se vad Anna på Hund i Harmoni säger när han ska till henne på massage 23 april. Jag har dessutom valt att sätta in ”behandling” med Back on Track-täcke, så Dixon får tillfälligt låna Milos nättäcke som är på i stort sett hela dagarna inomhus (tur han redan är van vid effekterna av BoT) och sen har vi dessutom fått låna ett BoT utetäcke av Cia och Fredric. Så nu är det BoT nästan varje vaken minut för Dixons del. Nu gäller det bara att hålla tummarna och vänta en månad ungefär..

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

En tanke på “Veterinärbesök

  1. Jag vet att du redan har en bunt med vänner som du pratar med, men jag vill ändå att du ska veta att jag finns här om du vill ventilera. Ta en promenad och rensa.
    Finns det något jag kan hjälpa till med så säg bara till! 🙂
    Tänker på er!! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s