Agilityträning med båda hundarna, 28/3

I fredags var jag ute i fristad igen för att träna lite. Gjorde valet att ta med Dixon också, då jag tänker att lite miljöombyte för hans del kan vara trevligt, plus att han kunde få köra något litet för skojs skull.

Har nämligen tagit beslutet att inte låta honom gå på den väldigt strikta vilan vet. tyckte. Tänker som så att så länge man använder lite sunt förnuft, inte tvingar Dixon till något, så är det klart att han ska kunna leka med Milo korta stunder, springa lös i skogen en liten bit, få nosa fritt och utforska nya ställen. Och då även göra det som gör honom lyckligast i världen – träna agility. Men såklart kravlöst och bara på skoj! Med nedlagda bommar och i lugnt tempo anser jag att han utan problem kan få springa genom ett par tunnlar och springa över en bom på marken.

Att se hans lycka på agilitybanan gör mig nästan tårögd ibland. Att se denna hunden som annars är så försiktig och inte riktigt vågar eller vill något. Men att se honom skutta fram av glädje, springa för allt han är värd – ENBART för att han tycker det är så kul. Vem är jag att ta det ifrån honom helt och hållet? Jag har hellre en hund som lever ett kort men lyckligt liv, än en hund som dör av ålder men inte lever sitt liv fullt ut.

Dixon var iaf superduktig den korta stunden vi körde agilityövningar. Men han imponerade mest när vi tränade trick! Idag har han äntligen börjat förstå principen med ”tass/vacker tass”, även om han fortfarande gör det försiktigt. Dessutom har han från att vara obekväm nära människors ansikten, till att kunna ”puss” på kommando, bara på dagens träning! Hur duktigt är inte det?! Dessutom har han börjat lära sig ”snurr” med nästan obefintliga handsignaler och ”spinn” gör han bättre och bättre. Krypet har vi också börjat testa på så smått, likaså jobba bort handsignalen på ”ligg”. Dixon gjorde allt med stor glädje och långt över mina förväntningar!

Med Milo så blev det en del sättande när jag byggde upp banan. Han som annars brukar ha svårt för att sitta länge, och lägger sig efter ett litet tag, satt superfint hela tiden. Inte ens ett omtramp med framtassarna! Dessutom hade han grymt bra tunnelsug idag, både på den raka tunneln och den böjda. Över hindrena var det bra sug och tempo, och fin teknik. Han är duktig min lilla korv ❤ lite trick övade vi vidare på, både att gå i en åtta mellan mina ben, att "viska" och även att sätta sig mellan mina ben i starterna. Idag var han riktigt grym på allt!

Vissa dagar känner jag mig extra glad och tursam för att jag har så otroligt glada, lättlärda och flexibla hundar. Är djupt imponerad av dom båda två hur duktiga dom var på denna träningen. Det visar bara det jag känt hela tiden, att jag är på rätt spår med båda två. Sen att dom inte är några vallhundar som gör allt bara man tänkt tanken att visa dom, men det är en rasfråga, inte en fråga om individer.

image

Min glada, älskade lilla fis. Såå lycklig på träningen idag, när han äntligen fick göra det han älskar igen.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s