Påsken

Påskhelgen började med långpromenad tillsammans med Alex och Dessie i spöregn, under skärtorsdagen. Härligt men blött var det! Älskar att gå på ställen där hundarna vet vart vägen går, även i korsningar, men ändå så dom håller sig hyfsat nära. Det innebär nämligen att jag som ägare/förare har gott om tid att gå och filosofera lite eller prata med någon annan. Såå härligt att inte vara TRÄNARE av hundarna, utan vi är ute och går som vänner allihopa liksom. Älskar det!

Långfredagen innebar en låååååång sovmorgon för våran del, och jag tror varken vi människor eller hundarna klagade på det. Vid 15-tiden började jag packa ihop alla våra grejer, för att lite senare styra en fullpackad bil ner till varberg. Min mormor och morfar har en stuga där, så vi passade på att åka ner och få en liten minisemester i det härliga vädret. Vi lämnade ett mulet Borås, och styrde mot ett soligt varberg. Underbart! Hundarna var överlyckliga över att få träffa sin mormor (min mamma med andra ord) och slogs nästan om vem som skulle få ligga i hennes knä under hela kvällen.

Påskafton, idag alltså, vaknade vi vid 9-tiden och gick upp. Såå skönt att bara kunna öppna dörren till lillstugan så springer hundarna ut och gör sina behov i trädgården. Jag vet att det är latmansfasoner att inte promenera med hundarna, men ibland är det såå skönt att bara kunna släppa ut dom. Hos mormor och morfar är nämligen hela tomten inhägnad då dom tidigare haft hund. Så jag kan slappna av helt och låta hundarna springa som dom vill, vet att dom inte kommer ut ändå.

image

Hundarna fick påskfrukost med lammnacke ute på gräsmattan. Eller frukost och frukost, dom har tuggat på dom där benen sen kl 10! Nöjda och glada var dom iaf, och köttet var uppenbarligen gott. Mer sånt kommer det serveras här hemma då och då.

På eftermiddagen åkte jag och mamma ner till havet för att ta en promenad med hundarna på stranden. Det finns få saker som gör mig så lycklig som att få se hundarna springa lösa, på oändliga (nästan iaf) vidder och kunna sträcka ut ordentligt, att jag ska slippa kalla in dom då och då eller be dom hålla sig nära för det är trafik eller annat farligt runtomkring. Dessutom är det alltid otroligt vacker miljö på sandstränder, med havet i bakgrunden och en gassande sol, höra måsarna skräna och vågorna rulla in en efter en. Älskar verkligen stränder! Blev en del kort på hundarna, såklart. Men allt med Milo går i 390 och Dixon ville mest bli buren, eftersom sanden på tassarna gjorde att han nästan slog knut på sig själv med tanke på hans tvångstankar och extrema renlighetsbehov. Men några bilder blev det iaf, här nedan får ni se ett par stycken.

image

image

image

Jag hoppas ni alla haft en härlig påsk hittills och njutit av det fina vädret. Här har hundarna kunnat gå nakna hela dagen, och då passat på att försöka jobba bort deras fula bonnabrännor. Nu, 23:00 är det läggdags för oss, hemma i Borås igen. Imorgon. Ringer alarmet kl 5, då jag ska iväg som funktionär på agilitytävling. Milo får följa med för miljöträning, och Dixon får en heldag hemma med husse.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s