Att ha en känslig och lättstressad hund..

Vet inte vad jag ska ta mig till med Dixon just nu. Känns som att vad jag än gör, så blir han vara sämre, men samtidigt bättre. Han har såna extrema toppar och dalar. När han är dålig, då är han RIKTIGT dålig. Och när han är bra, då är han den gladaste lilla hunden som finns, full med energi och bara studsar runt.

Men senaste 2 veckorna har han blivit sämre och sämre när han är som värst. Vi får knappt ens titta på honom när han är i soffan eller i sängen. Nuddar man honom kan man nästan räkna med att han får ett utbrott och försöker bita. Även när man låter honom vara så är han stressad och osäker. Ligger och kurar i något hörn, och ser ut som att han är rädd att man ska slå honom bara man tittar på honom. Och han gnager nästan konstant på någon av sina tassar. Det är inte ens slickande längre, utan han riktigt GNAGER. Det är fruktansvärt att se honom må så dåligt, och det finns INGET jag verkar kunna göra för att få honom att må bättre.

Samtidigt är han ett litet energiknippe här hemma under dom stunder han är bra. Han springer runt i 390, viftar på svansen så han nästan flyger iväg. Är såå glad och pepp på träning. Vill bara träna mer och mer och mer. Han VILL lära sig mer.

Har så svårt att veta hur jag ska göra med honom. Vilket beslut som är bäst. HUR stressad är han egentligen? HUR ont har han av rygg och knän egentligen? Är det rätt av mig att ha kvar honom? Är det rätt beslut att eventuellt ta bort honom?

Åh vad jag önskar att han kunde prata! Tala om hur han mår och hur han känner. Vad han vill och inte vill. Vad jag önskar att det gick att prata med honom, få honom att förstå det man säger. Kunna argumentera med honom, förklara saker och ting.

image

Älskade lilla hund, hur vill DU att vi ska göra?

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

En tanke på “Att ha en känslig och lättstressad hund..

  1. Känn efter ordentligt. Har han det bra som han har det nu? Känns det rättvist för HANS skull att ha honom kvar. Är topparna så många och bra att dom överväger dalarna?
    Hur mår ni i familjen, påverkar det er mer åt det sämre hållet eller har ni mest glädje tillsammans med honom?

    Den dagen det är mer sorg och jobbiga tankar än positiva, då tror jag någonstans att man har svaret.

    Känner du att det BRA överväger, att dom bra dagarna är fler och starkare än dom dåliga. Har han mer glädje i livet än han har stress och jobbigt?

    Känn, våga tänka och överväga även det jobbiga.. För OM det är så att han vill leva, då kommer du känna det inuti när du funderar över det värsta alternativet. För då kommer det inte vara ett alternativ inuti dig.. Om du förstår hur jag menar.. Det finns ett stopp inuti ifall det är helt fel beslut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s