Första backträningen!

Idag var jag och Dixon ute på våran första backträning. Tänkte att jag började lite försiktigt för att se hur han tyckte det var. Eftersom det är ovana muskler han använde dessutom, så tänkte jag att det är säkrast att börja försiktigt.

image

Pepp kille innan träningen! Tyvärr syns det inte så bra hur brant och lång backen är..

Vi startade med 10 minuters promenad i hyfsat raskt tempo där fokus låg på att få Dixon att hela tiden använda alla 4 benen. Sen kom vi till backen. Vi hade fått strikta order om att han bara skulle skritta upp och ner för backen. Det är då han får jobba med rätt muskler, som mest. Så detta träningspasset låg fokus mest på att få honom att gå i rätt tempo, och även på alla 4. Vi gick ungefär 200 i en brant backe. Visserligen tog det närmare 10 minuter att gå upp, men det berodde på att jag belönade honom (och då måste han stanna för att kunna tugga i sig godiset) så fort han skrittade på alla 4 benen. Nästa gång går vi några fler steg innan belöning kommer. Men över lag tycker jag Dixon var otroligt duktig på uppvägen, även om det märktes att han tyckte det var jobbigt.

När vi sen vände och gick neråt så märktes det att det var jobbigare. Han hade lättare till trav, och skuttade gärna till när han skulle sätta ner höger bakben. Men han kämpade på bra ändå, trots att det var jobbigt! Efter drygt 150 meter och 10 minuter bestämde jag mig för att bära honom sista biten istället för att anstränga musklerna mer än nödvändigt.

image

Två blöta filurer – en mindre glad hund och en stolt matte!

På vägen tillbaka till bilen från Helvetesbacken så hade Dixon tröttnat på både träning och regnet som hade börjat falla, därför drog han en del i kopplet. Jag vet att Anna (fysioterapeuten) sagt att hundar med patellaknän egentligen inte ska dra. Men jag lät honom ändå gå med ett väldigt lätt motstånd i kopplet ca 300 meter ändå. Tänker att lite muskler på hans små tunna lår inte skadar på något sätt.

Sen in i bilen, få upp värmen snabbt och sen hem och bädda ner oss under en varm filt i soffan, med en stor mugg te för min del och lite massage och BoT-täcke för Dixon.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

En tanke på “Första backträningen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s