2 år hos mig, plus laserbehandling

Igår (12/5) var det på dagen 2 år sedan jag äntligen kunde hämta hem Dixon, och han blev min på riktigt. Denna fantastiska, underbara lilla hund som gett mig många gråa hår och sömnlösa nätter, mycket oro men också så otroligt mycket glädje. Jag kommer alltid vara så evigt tacksam mot J för att jag fick möjlighet att köpa denna lilla hund.

Tvåårsdagen här hemma firades med hjort- och kalvnacke till frukost för hundarna. Dom fick varsin att dela på, och OJ vad gott dom tyckte det var! Dessutom mysigt att matte satt med dom på golvet och hjälpte till att hålla deras ben, visa vart det fanns bra köttbitar osv. Riktigt mysigt enligt hundarna, och något som vi gärna kan göra om ofta! Varför inte varje dag t.o.m?

image

Denna bilden togs för två år sen, första dagen för Dixon hemma hos mig. Oj vad mycket det är som hänt sen dess! Mitt liv ser annorlunda ut, Dixon ser annorlunda ut, och framförallt, Dixon ÄR annorlunda. Som jag kämpat och slitit med denna lilla fis för att få honom där han är idag ❤

Idag (13/5) var det dags för Dixons andra laserbehandling hos Anna. Jag har varit betydligt lugnare inför denna gången än inför förra. Nu vet jag att Anna är lika lugn och försiktig mot Dixon som jag hade hoppats. Nu vet jag att det inte finns en chans i världen att han blir utdömd av någon. Han kommer kanske inte kunna leva ett elitliv med sina knän och rygg, men med tanke på vad för typ av hund han är så vore det inget alternativ för oss ändå. Men förhoppningsvis, med lite rehab, så kommer han att leva ett värdigt och helt okej aktivt hundliv. Jag har redan en hund med särskilda behov vad det gäller träning, det gör ingen större skillnad att slänga med en till på all våran förebyggande rehabträning. Och lite laser, och kanske längre fram massage, mår egentligen alla gott av. Allt med Dixon känns mycket mer positivt nu, än vad det gjorde för knappt 2 månader sen när jag hade varit hos ortopeden på Blå Stjärnan.

På dagens behandling så började Anna i vanlig ordning med att ge Dixon lite godis, be honom sitta och köra lite omvänt lockande – enklare träning med andra ord för att dom ska bygga en relation.
Sen tog hon fram lasern. Idag tyckte Dixon den var skitläskig, och ville inte alls vara nära den först. Men efter att ha fått äta lite godis nära den, och sen bli kliad av matte på halsen under tiden han fick behandling så gick det rätt så bra. Min lilla kille ❤

image

Ett litet grepp i selen med en handen, och klia på halsen med den andra – det är rätt melodi för att distrahera Dixon.

Det blev en mer ordentlig behandling denna gången jämfört med sist. Mer tätt med lasern och på ett större område. Stundtals syntes det på Dixon att han tyckte det var skönt, men han var fast besluten att inte erkänna det och stod med en ganska butter min hela tiden. Men jag vet att han gillade det, annars hade han inte stått blickstilla under behandlingen. Dessutom är jag fullt övertygad om att han kände att det gjorde nytta, vet att det här är bra för honom, vet att det onda blir bättre av lasern.

Överlag skötte sig Dixon otroligt bra idag! Han blev lite rädd för lasern en gång och slängde sig undan, och försökte smita upp i Cias knä ett par gånger också. Men han skötte sig ändå otroligt bra! När lasern väl var i gång så stod han som ett ljus, rörde inte en fena. Efter ett par gånger till tror jag att han kommer älska det, och även tycka om Anna. Allt får bara ta lite längre tid med den här herren, allt måste gå i hans takt, men då brukar det oftast gå otroligt bra.

Vad som händer längre fram, det får tiden utvisa. Men vi har 5 till behandlingar kvar, och det blev idag bestämt att jag ska köpa ett 10-kort ned behandlingar. Så nu jäklar ska han väl ändå bli bra! Med dessa behandlingar, lite massage hemma, BoT-täcket så ofta som möjligt plus rehabträningen med bla backträningen så vore det väl konstigt om han inte blev bra.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s