Första träningen med Embla

Hämtade Embla tidigare ikväll för att testa på henne på agilitybanan. Tanken var att åka ut till Fristad, eftersom det är inhägnat där. Tänkte att det var säkrare med högt staket iom att jag inte känner Embla än, och därför inte riktigt vet hur hon funkar. Men tyvärr var det massa kurser där hela kvällen, upptäckte jag när jag väl kört dit ut, så bara till att vända och köra in till stan igen.

Blev en tur till Borås BK istället, där det var nästan helt tomt på folk. Såå skönt! Vi mötte en annan där, men hon gick ganska snart. Sen kunde vi träna på ostört på hela planen, så mycket vi ville!

Jag började med att göra lite framåtsändande mot skålen, för att ganska snart börja med en baklängesserie med 3 hinder på rad. Embla skötte sig otroligt bra, och lärde sig ganska snabbt vad det var ”fram” betydde. Provade tom att säga massa andra ord, för att se om hon gick på dom också, men inte då 🙂

Efter ett tag körde vi lite tunnlar, en kort rak, en lång nästan rak och en lång böjd – inga problem med någon av dessa. Ett bra tunnelsug har hon minsann!

Gungan var lite läskig däremot, och eftersom jag tränade ensam och inte visste vad för tidigare erfarenheter hon hade av gungan, så bestämde jag mig för att skita i den för nu. Men däremot hade hon bra sug både på A-hindret och balansen, och än så länge var det inga tendenser till att hoppa kontaktfälten heller. Superbra ju! Däremot gissar jag att vi får träna in ”tryck” längre fram när hon fått upp farten lite mer..

Slalomen behöver vi träna lite på, den var hon rejält osäker på så länge jag inte guidade med handen, visserligen ovanför slalompinnarna men hon behövde ändå den hjälpen. Tänker att jag kanske ska testa att träna in slalomen med allémetoden längre fram. Har varit sugen på att testa den länge, och Embla kan behöva lite extra fart i sin träning och sitt tänk. Ska bara se till att få med mig Cia på någon träning så jag kan låna hennes slalompinnar 😉

Överlag hade jag en superduktig hund med mig ut på träningsplan idag! Men det märktes att hon fick tänka ordentligt vad denna konstiga människa begärde av henne, och kanske minnas sånt hon gjorde för fyra år sen. Hon blev snabbt trött av allt detta nya att tänka på, men hon kämpade på bra ändå. Tror denna hund kan bli riktigt rolig att köra med längre fram, när vi jobbat ihop oss lite mer och är tightare med varandra!

image

Trodde det nästan var omöjligt att få en bordercollie trött, men idag lyckades jag minst sagt! I slutet orkade hon inte ens fokusera på vad jag sa till henne.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s