Agility med Pax

På gårdagens agilitykurs så fick jag förfrågan om att låna Jeanettes Pax igen, denna gången på hela träningen. Självklart sa jag ja! Ett sånt bra erbjudande säger man bara inte nej till. Laddade upp ordentligt inför kursen med massa mat, och drack massor av vatten. Tänkte att om jag ska klara av sommarvärmen med en supersnabb BC så gäller det att vara väl förberedd!

Vi startade direkt med en liten bana med 8 hinder. En lång springsträcka, och sen en del luriga svängar och byten. Att vi dessutom fick köra sist av dom 3 ekipagen resulterade i en minst sagt taggad Pax. Första rundan så tjuvade han i starten, och jag var för långsam med mitt ena byte så det blev lite tokigt där. Men Pax jobbade på super ändå, trots en minst sagt virrig förare som knappt visste vad hon skulle göra. Andra gången gick det något bättre, framförallt i starten skötte han sig bra. MEN, jag fick fortfarande inte riktigt till bytet på rätt sätt. Fick inte in det i huvudet hur jag skulle göra, det kändes bara fel att göra som vi skulle göra det. Men jag insåg också att så som jag ville göra det, det gick verkligen inte med en sån räserhund som Pax. Jag fick göra om bara det bytet och sista häften av banan, två gånger extra innan Jeanette var lite nöjd. Jag ska se om jag kan öva på just den svängen lite mer med Embla sen kanske, mest för att själv få in i huvudet hur jag skulle göra.

Andra delen av banan var det en låååång springsträcka på, ett bakombyte när hunden var i en rak tunnel, och sen ett framförbyte direkt efter det. Jag insåg att den här delen av banan skulle bli minst sagt svår att hälla jämna steg med Pax! Första rundan låg han långt före in i tunneln (i slutet på springsträckan) och jag var alldels för långsam med mitt kommando och visste knappt vart jag själv skulle ta vägen. Detta resulterade i att Pax gjorde en liten vilsen krusidull innan jag fick ordning på allt och kunde visa vägen. Andra gången visste jag vad jag gjorde för fel, och hur jag skulle göra det bättre. Låg mer jämsides med honom under springsträckan, och gav kommando mer i lagom tid, hade min väg mer planerad också så jag visste vart jag skulle. Däremot var inte Pax med på samma noter som mig, vilket troligtvis hänger på att vi knappt känner varann, och därför gjorde han en vilsen krusidull än en gång, innan han satte full fart mot mitt håll.

Men överlag tycker jag träningen gick otroligt bra! Kände själv att det gick bättre andra rundorna på banan jämfört med första rundorna. Plus att jag är väldigt väl medveten om vad för fel jag själv gör – det märks ännu tydligare på en sån duktig hund som Pax. Jag väljer att se det som något positivt att jag märker tydligt vad jag är dålig på, det gör att jag har lättare för att faktiskt upptäcka felen och göra något åt dom, med en gång. Men överlag är jag faktiskt otroligt nöjd med träningen. Trots långa sträckor där det bara var rakt fram, plus hinder på smallhöjd (alltså alldeles för långt för Pax = han springer ännu snabbare) så höll jag ändå NÄÄÄÄÄÄSTAN jämna steg med honom, och dom bytena jag fick till kändes riktigt bra!

image

Fina fina Pax! Vilket privilegium att få låna en sån fantastiskt duktig hund. Varje gång med honom, så längtar jag bara ännu mer tills när jag och min räserkelpie är ute på agilitybanorna och kör järnet 😀

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

4 tankar om “Agility med Pax

    • Tack 🙂 ja det är skitkul, blir en helt annan grej med en sån snabb hund. Känns knappt som samma sport längre! Däremot får man tänka desto mer innan man väl startar hunden, för sen hinna det inte med att tänkas. Vet knappt vad jag gör, jag bara springer för allt jag är värd typ 😛 men det är såååå kul! Däremot får du inte tro att Embla är lika snabb som Pax, för då lär du bli besviken 😛

  1. Nejnej, hon kanske är mer lagom för att hänga med. Men sen efter sommarn kommer hon va igång ordentligt 😀 Jag startar upp Gold och du startar Embla. Sen jäklarns 😉

    • Ja, än så länge är hon lite lagom att hänga med iaf. Vilket är tur, eftersom hon fortfarande behöver hjälp med en del grejer. Hade varit jobbigt med Pax-tempo, OCH att hon hade behövt hjälp 😛 Ja, nu startar vi upp båda två, så är vi redo för kurs till hösten 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s