Egentid med Dixon

Jag försöker ge mina hundar lite egentid varje dag. Om det så innebär att ligga och mysa med en av dom i soffan en stund, klickerträna lite, ge mig iväg på en promenad med bara den ena hunden, kurser eller liknande, ja vad jag gör med hundarna kan variera men jag försöker ge dom lite egentid med mig varje dag.

Idag skulle jag iväg och köpa en ny sele till Milo. Dels tycker jag det är fint att hundarna har matchande selar, men med olika färger såklart. Men också för att Milo berett sig lite underligt senaste månaden, och jag funderar på om det kanske har med selen att göra. Så nu blev det äntligen en ny sele till Milo 🙂

Dessutom har jag under en längre tid tänkt köpa ett eget BoT-täcke till Dixon, som är en storlek större än Milos. Plus att jag slipper kompromissa med vem som ska ha täcket efter långpromenader eller likande.

Eftersom jag redan visste vilken storlek Milo skulle ha på sin sele, men inte vilken storlek på täcket som passade Dixon bäst, så fick Dixon följa med ut en sväng på stan, ensam med matte. Han är aldrig så glad i att gå ut som när han vet att det är fint väder, och dessutom när han ska få gå ut ensam med matte. Såå härligt att se honom så glad och förväntansfull!

Idag när vi var inne på Djurmagazinet för att köpa BoT-täcke så fick vi dessutom mycket beröm för hur mycket Dixon utvecklats det senaste. Iom att mina hundar har lite annorlunda utseende, och jag gärna gillar att prata med olika hundfolk, så vet dom flesta i stans djuraffärer vilka vi är. Och idag fick jag då dessutom höra av personalen att dom märker att han blivit mer självsäker, kontaktsökande och har en mycket bättre hållning. Blev sååå glad över att höra att fler ser hans utveckling. Det var en mycket stolt matte, och en glad hund som vågat äta godis som personalen bjöd på, gick ut till bilen ett täcke rikare!

Vidare till Grizzly, där vi köpte en sele till Milo. Dixon fick agera provmodell bara för att testa så storlekarna är likadana även i den nya kollektionen. Sen gick vi såklart förbi hyllorna med allt gott tugg, och Dixon fick själv välja vad han och Milo skulle få för lördagsgodis. Efter att noga ha nosat igenom alla hyllorna och ALLA benen, bestämde han sig för vad han ville ha – torkad hud från nöthuvud.

image

Massa olika ben att välja mellan!

När vi ändå var i knalleland och shoppade loss, så svängde vi förbi MyOne och köpte en nya apa. Den förra som Dixon fick för ett halvår sen har börjat blöda lite vitt ludd när den blir dödad. Så nu fick Dixon en ny, så har han alltid någon som är hel/lagad att leka med.

Dessutom passade vi på att svänga förbi McDonald’s för att matte var lite hungrig. Bara för att det var idag, så fick Dixon sitta fram och smaka lite på några pommesfrites och dipp. Ingen var lyckligare än Dixon över det!

image

image

Älskade lilla knashund, vad jag är glad att jag har dig!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s