Massage och laser för båda hundarna idag

Idag hade vi två behandlingar på raken inbokade hos bästaste Anna. Har i närmare 2 års tid velat att någon fysioterapeut ska känna igenom Milo sen hans diskbråck, och har länge funderat på Anna eftersom jag bara hört gott om henne. Men jag har liksom inte kommit mig för att ta tag i det. Dumt att vara så lat och prioritera annat!

Men nu när jag ändå åker dit varannan vecka med Dixon, så tänkte jag att det var lika bra att fråga om hon hade tid att känna igenom Milo någon av gångerna också.

Så idag var det äntligen dags. Jag har under ett litet tag nu känt lite konstiga ”knölar” i ryggen på Milo, vad jag misstänkt varit spänningar. Däremot har jag inte vågat massera dom själv, då jag anser att det är bäst om en fysioterapeut får känna igenom hunden när den är som den brukar liksom, inte när jag fått den att bli bättre genom massage. Däremot har han fått använda sitt BoT-täcke flitigt.

Vi startade med Dixon, som denna gången stod som ett ljus. Han visar fortfarande att han inte är helt nöjd med situationen, men han står ändå still och det märks på honom att han vet att han mår bättre av det. Både vi och Anna ser stor skillnad på honom bara på dom här 4 gångerna med laser, både på hur han är mot Anna, med själva behandlingen men också hur han är till vardags och hans hållning. Det ger helt klart resultat det här! Såå skönt att se att det går åt rätt håll, med sjumilakliv dessutom.

Milo tyckte först att det var lite skumt med någon vilt främmande människa som klämde och kände på honom. Men ganska snart insåg han hur skönt det var, och sen stod, satt och låg han bara och njöt. Han hjälpte till så Anna fick lättare att komma åt, och visade tydligt vart han ville att hon skulle ta mer. Hon tyckte att han var otroligt fint musklad och att jag gjort ett bra jobb med träningen av honom. Däremot tyckte hon att hon kände en väldigt liten skillnad på musklerna i ländryggen, han var något sämre musklad och dessutom överansträngd på vänster sidan (på den sidan han var förlamad när vi åkte in akut med honom för 2 år sen). Dessutom tyckte hon att han var något spänd i nacken, vilket är typiskt för hundar som gärna ligger på lite i kopplet. Så nu är det vila veckan ut, sen ska han haka på Dixons fysträning, och få massage av nacke och rygg ett par gånger i veckan. Sen lovade hon att känna om överansträngningen har gett med sig när vi ska dit nästa gång om 2 veckor.

Men att en såpass duktig och välkänd fysioterapeut som Anna, tycker att Milo är bra musklad och att jag gjort ett bra jobb med hans rehabträning – det kommer jag leva på riktigt länge. Kändes sååå skönt att få höra!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s