Månadens mål: Juni

Jag kom precis på den geniala idéen att varje månad sätta sig och skriva ner vad för mål jag har med hundarna och deras träning, hur långt vi ska ha kommit med vissa övningar osv. Och sen utvärdera i slutet av månaden för att se vad jag lyckats med och inte.

Milo
Kämpa på med freestylen i första hand.
– Få till ett bra ”runt” och ”om”, helst utan handsignal alls.
– Börja så smått med att jobba bort godishänderna i ”åttan”.
– Fortsätta med ”pinne” och ”stick”, helst ska det sitta med åtminstone bara en skickhand.
– Om vi hinner, så smått introducera ”Nio”.

Dessutom ska vi kämpa på med fysträningen, helst 2 pass i veckan i backen/vattnet och gärna 2 långpromenader i veckan med klövjeväskan igen. Han MÅSTE gå ner minst 1 kg i vikt, och muskla upp sig mer.

Dixon
Fokus ligger främst på fysträningen för hans del, minst 2 pass i backen/vattnet per vecka, och gärna 1-2 långpromenader där han under delar av promenaden får gå kopplad så jag kan hjälpa honom att gå på alla 4 benen.

Att gå på alla fyra benen kommer även fokus att ligga på under våra vardagliga promenader. Viktigt viktigt att muskla sig jämt på båda benen, så nu ska vi ändra rörelsemönstret hos honom!

Kommer lägga mer fokus på att hantera hans stress och osäkerhet också.
– Lugna honom när han blir stressad, men helst undvika att utsätta honom för sådana situationer helt och hållet.
– Ta tag i ”den hemliga hälsningen” lite mer ordentligt, men också belöna när han spontant söker kontakt, på avstånd, med främmande personer.

Tänker att vi jobbar lite med freestylen också, mest för att stärka hans självförtroende och våran relation och kontakt.
– Helst få bort handsignalen på ”kanin”, men åtminstone godishänderna.
– Jobba vidare med ”runt” och ”om”, så vi förhoppningsvis bara behöver ha en skickhand i båda riktningarna.
– Jobba bort handsignalerna på ”spinn” och ”snurr”.

Embla
Här ligger fokus enbart på agilityn, eftersom det är därför jag lånar henne.
– Börja träna slalomingångar.
– Börja introducera alléslalomen.
– Få mer hinder- och tunnelsug, och bättre signalkontroll på dessa hinder.
– Om vi hinner, så smått börja testa på säcken.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

4 tankar om “Månadens mål: Juni

 1. Modigt och bra av dig att sätta sådana mål! Jag är för rädd för att misslyckas för att sätta mål men största delen ligger nog i att jag redan är målmedveten och har för mycket krav på mig! Men kanske skulle göra en variant till mig själv 🙂 På tal om ingenting: vilken snygg bakgrund du har på bloggen! 🙂

  • Ja men jag tänker att det är kul att sätta mål med träningen. Annars blir det lätt att jag bara flummar när jag tränar, och gör sånt jag tycker är lätt/roligt. Får jag det istället svart på vitt, och dessutom ska göra utvärdering av målen, då ”måste” jag på ett helt annat sätt.

   Jo men sätt upp mål både med hundarna, men då otroligt realistiska mål och hellre lite för låga än för höga, så ni har chans att lyckas. Och hellre att överraska sig själv varje månad med att lyckas med mer än vad man satt som mål. Och då kan du ju även ha en kategori bland målen med mål för dig själv, som hundägare/förare?

   Åh, tack så mycket 😀 jag bestämde mig till sist för att betala för att kunna ändra mer i utseendet på wordpress, och hittade då massa roliga bakgrunder. Men snart tänker jag att den ska bytas ut 😛

   • Gäller bara att hitta något som funkar för en själv och hundarna, och sen köra på det 🙂 just det här med mål varje månad, har jag tidigare haft i huvudet typ. Men inte fått tillräcklig motivation att träna på sånt man kanske har problem med.. Nu hoppas jag att jag känner mig mer ”tvingad” när det är svart på vitt vad jag ska göra och hur det gått.

    Tror det kostar typ 30€ eller möjligtvis $ per år. Alltså under 300, så får man ändra typ allt 😛

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s