Agilityträning och sol

I onsdags packade vi in hundar, träningsväskor och lite annat bra och ha, och styrde ut på töllsjö för kvällens kurs och träning. Under tiden som vi byggde banan fick hundarna passa på att leka av sig lite (=värma upp eftersom dom sprang som galningar).

Sen fick Embla snällt ligga bunden och träna passivitet och att vara tyst vid sidan om plan när dom andra körde. Eftersom jag bara är åhörare på kursen (trots att jag fått låna både Freja och Pax att köra med ett par gånger) så fick jag nöja mig med att titta på och suga åt mig av allt som sas och gjordes. Dom andra två var grymt duktiga, såå kul att se både hundarnas och förarnas utveckling sen vi började första kursen i vintras.

image

Sen blev det min och Emblas tur. Förutom lite tyst pipande under tiden dom andra körde, så låg hon snällt och tyst under hela timman. Som uppvärmning körde vi lite lek med bollen, tränade lite kamp och kastbelöning. Det tar sig minsann!

image

Första övningen var två hinder på en rak linje, sen in i en tunnel som svängde 90 grader. Inga problem för Embla, så länge jag var tillräckligt tidig med att ge kommando för tunneln. Med kastbelöning långt fram, så blev det också bättre tempo ut ur tunneln.

Andra övningen var en lång, rak linje med hopp, tunnel, hopp. För min del gällde det att springa på tillräckligt mycket så jag var framme vid det sista hindret när Embla kom ut ur tunneln, annars sprang hon vid sidan om. Kastbelöning rakt över hindret och långt fram, direkt när hon kom ut ur tunneln hjälpte till mycket för framåtsuget.

Sen vände vi på det hela, tog den raka linjer med hopp, tunnel, hopp. Här hade vi konstigt nog inte alls samma problem med sista hindret som åt andra hållet. Däremot fick vi problem med sista hindret på den första övningen när vi tog den baklänges. Här spelade det mindre roll om jag framför eller bakom hindret, och hur tidig/sen jag var med kommandot. Vet inte vad hon fick för sig här.. Men efter att ha kört en baklängeskedja med bara dom två hindrena ett par gånger, och jag tydligt stod vid sista hindret och hjälpte henne över. Även här hade vi stor nytta av kastbelöningen. Sen var det inga som helst problem att lägga på tunneln i starten också.

image

Att köra båda övningarna, som en hel kedja, åt båda håll, var heller inte några som helst problem. Hon är duktig den lilla tanten ❤

Måste bestämma mig för det här med kastbelöning ÖVER hindret bara. Har fått för mig att det inte är så bra för hundarna när man gör så. Har dom.inte hunnit hoppa av än, så tänker jag att dom får för mycket fokus på belöningen och missar att titta på hindret. Men jag vet inte, kanske bara jag som tänker konstigt..

image

Här ser man båda övningarna. Till vänster har vi första övningen, med 2 hopp och en 90-gradig tunnel. Och till höger andra övningen med hopp, tunnel, hopp.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s