Lördagskvällsträning

Medans vissa tar en lång dusch, på med massa smink, fixar håret extra noga och på med en fin kort klänning och höga klackar och gör sig redo för en kväll på krogen med diverse alkoholintag, så drog jag på mig träningslinnet, hundförarbyxorna, joggingskorna och drog åt håret i en stram hästsvans, väskan packades med olika typer av bollar, godis och ett par flaskor vatten. Ut med hundarna i bilen, åka genom stan och hämta upp hund nummer tre, och sen vidare ut till Fristad för att spendera någon timma på en solig gräsmatta. Ja, tänk vad liven kan se olika ut beroende på vad för intresse man har.

Jag använde mig av hindren som redan stod framme, och gjorde en bana av det som redan fanns. Tanken med kvällens träning var framåtsug, hela tiden tänka ett steg längre och köra en lite längre kedja innan belöningen kom, och ändå hålla tempot uppe.

Uppvärmningen blev lite bus och lek, och skutt över ett lågt hinder. Sen körde vi igång med en enkel linje, rakt fram med en liten sväng på slutet. Så vi körde hopp, rak tunnel, hopp, svänga svagt till vänster och sen en makarontunnel. Embla hade bra tempo hela vägen, även om hon missade andra hoppet och istället tog det på fel håll. Efter lite hjälp och korta ner kedjan till tunnel och sen hopp, ett par gånger, så gick det riktigt bra sen. Missen med hoppet beror nog egentligen på att jag är för långsam med kommandot. Har fortfarande inte riktigt vant mig vid en hund med såpass mycket driv som Embla har, och som kräver tydlighet från föraren. Jag är van vid Dixon som springer dit jag springer. Det är en vanesak för både mig och Embla innan vi lärt känna varann helt och vet hur den andra funkar.

Andra kedjan blev makarontunneln, ett hopp, en böjd tunnel till höger och sen hopp. Här hade vi först lite problem med tunnelingången på den ”nya” tunneln. Efter att jag gjort vinkeln lite snällare så gick det så bra så. Några kastbelöningar direkt när hon sprang ut ur tunneln, rakt över hindret framför, så blev det riktigt bra tempo genom och ut ur tunneln.

Nästa övning blev den böjda tunneln, en stjärna rakt fram/åt höger, tillbaka in i tunneln igen och ett hopp rakt fram. Denna övningen gick riktigt, riktigt bra.

image

Ska se om jag hittar något program på datorn eller helst i mobilen hur man gör banskisser, så blir det lättare att förstå mitt yrande om övningar, kedjor och banor och mina konstiga bilder 😛

Sen var det dags att köra ihop hela kedjan. Insåg ganska snabbt att det underlättade att ha bollen i ryggfickan på västen istället för att hålla den i handen. Embla tittade gärna för mycket på bollen och inte handlingshanden om jag hade bollen i handen. Men med den i ryggfickan så blev det riktigt bra. Vi körde igenom hela banan på 11 hinder, två gånger, sen var jag nöjd med dagens träning. Denna gången presterade Embla långt över mina förväntningar! Tanten bara överraskar och överraskar ❤

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s