Tisdagsträning med Embla

Igår drog vi iväg ett litet gäng ut till fristad för att träna där. Jag var ju där i lördags också och tränade, plus att jag varit där med Milo när vi gick unghundskurs, men för dom andra var det första gången. Jag tror dom andra kände samma som mig, att det är en otroligt bra plan, som dessutom är helt inhägnad och dessutom nästan helt fritt från störning.

Jag lät Embla börja uppvärmningen med att få springa lös och nosa av hela stället, busa lite med Sven och sådär. Då är det också ett bra läge att justera hindren till rätt höjd, utan att behöva tänka på ett koppel som man kan trassla in sig i.

Vi började lite lätt med en enkel, men lång (och då även snabb) raksträcka med hinder, rak tunnel, hinder, makarontunnel till vänster och hinder. Denna sträcka är även den som var starten på den banan jag körde i lördags. Kändes som att Embla kom ihåg hur vi hade gjort, och hon sprang på med ett bra tempo och sökte både hinder och tunnlar fint, så länge jag gav kommandona i tid.

Ganska snabbt körde vi hela banan istället, med alla 11 hindren. Det var lite strul vid samma tunnelingång som förra träningen. Helt klart något att träna på mer, med luriga vinklar och svåra ingångar i tunnlarna.

Vi körde samma bana som i lördags, men jag utmanade oss båda lite mer genom att göra lite svårare skick, inte hjälpa så mycket genom att gå nära hindren, våga lita mer på Embla helt enkelt, lita på att hon kan helt enkelt.

image
Bentekniken är det inget fel på iaf. Höga fina tassar både fram och bak!

image
…fast hopptekniken får vi nog träna lite på. Det tar för mycket tid att hoppa så högt över hindren. Plus att det sliter mer än nödvändigt på lederna.

image

Men hon är häftig ändå när hon kommer flygande genom luften!

Jag upptäckte att vi hade problem med samma tunnelingång, varje gång vi tog den andra gången under banan. Det krånglade aldrig första gången hon skulle in i den, men andra gången, VARJE gång. Kan verkligen inte komma på vad jag gjorde för skillnad, men något är det som gjorde att det blev ett litet krångel varje gång. Ska lura på om jag kommer på vad det berodde på.

Dessutom blev jag filmad av någon annan när jag tränade, för första gången någonsin med Embla. Det var riktigt kul att se, faktiskt. Även om jag tycker det är jobbigt att se mig själv, så är det samtidigt väldigt nyttigt. Jag är en otroligt självkritisk människa, så när jag fick se mig själv på film, så blev jag plötsligt väldigt väl medveten om vad för fel jag gör. Så nu jäklar ska det hårdtränas ordenligt så Embla får en förare som matchar hur duktig hon är.
Tyvärr har jag inte fått ordning på hur jag laddar upp filmer, så jag kan inte visa filmen här från våran träning.

Sen körde vi lite slalomträning. Tänker att det är läge att börja träna det, så KANSKE det sitter hyfsat i slutet på sommaren. Slalom är ju ändå något som alla säger tar otroligt mycket tid och är något som måste nötas in ordentligt.

Efter att ha funderat lite på dom olika inlärningsmetoderna, så bestämde jag mig för alléslalom. Det kändes som det bästa alternativet just nu, och även längre fram när jag får min kelpie. Så nu får jag testa på och se om det är så bra som jag trott. Alléslalomen känns dessutom som ett bra alternativ på dom lite snabbare raserna, som en BC ändå klassas som i agilityvärlden. Sen kommer vi såklart få träna in slalomingångarna vid sidan om. Men jag tror det här kommer bli bra! Det gick super redan första gången jag testade på med Embla.

image
Slalomet kommer nog bli riktigt snyggt när det är färdigt sen!

image

Med bollen i ryggfickan så ser jag ut som världens puckelrygg. Men vad gör det när det är världens bästa belöning enligt Embla? 🙂

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

2 tankar om “Tisdagsträning med Embla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s