Dåligt väder för en nakenhund

Just nu i Borås så har vi regn, regn, regn. Och när det mot all förmodan inte regnar, nej då är det så äckligt varmt så man knappt orkar röra sig. Alltså inget bra väder för någon hund, men allra minst för en nakenhund som varken har sol- eller regnskydd i form av päls som alla andra hundar har. Därför får vi lägga våran träning inomhus just nu, vilket inte gör så mycket eftersom jag mest tränar tricks och positioner med nakenfisarna ändå, och det går ypperligt att göra hemma i vardagsrummet!

Vissa dagar är däremot inte matte riktigt på hugget för träning, som idag, så då blir det spel från Nina Ottosson istället – minst lika kul som tricks tycker hundarna! När jag låter mina hundar spela, så får dom spela en hund i taget, eftersom jag vill kunna hjälpa till om det behövs. Alltså blir det grymt bra mental aktivering både för den som spelar men också för den som får ligga vid sidan om och titta på.

image

Något mörk bild tyvärr.. Men Dixon syns tydligt där han ligger i soffan och väntar på sin tur, och iakttar Milo med spänning så han inte missar något godis.

Jag brukar låta hundarna spela 5 spel vardera, med lite olika svårighetsgrad. Det brukar oftast räcka för att få dom något lugnare här hemma.

image

Jag har dessa spelen, och låter hundarna spela alla nästan varje gång. Några har jag köpt på MyDog, andra har jag blivit sponsrad med.

– Spelet längst upp till vänster heter DogWorker. Det går att variera svårighetsgraden otroligt mycket på detta spel. Mina hundar har precis fått börja med det, så än så länge har vi en av de lättare varianterna av spelet.

– Spelet längst upp till höger heter DogTornado. Detta ligger på level 2 i svårighetsgrad. Milo tycker det är riktigt roligt, och rätt så lätt, medans Dixon tycker det är svårt – han jobbar ogärna med sina tassar.

– Spelet längst ner till vänster heter DogBrick. Detta är en klar favorit hos båda hundarna!

– Spelet längst ner till höger heter MixMax Puzzel. Varje enskild pusselbit är en svårighetsgrad, jag använder mig än så länge av A och B, dom två lättaste med andra ord, var för sig. Det som är unikt med detta spel är att det går att få med svårighetsgrad level 4, vilket inget av dom andra spelen är. Level 4 får man om man sätter ihop alla 3 pusselbitarna med varandra. Jag har pusslet för katter. Det är egentligen ingen skillnad på pusslen i sig, förutom färgen. Det till hundar är rött och gult, det till katter är blått och lila/cerise. Men i övrigt är dom precis likadana, lika stora och allt.

Jag har redan börjat kika på alla andra spelen som Nina säljer, och planerar redan vilka jag ska köpa på MyDog nästa år. Lika bra att bunkra upp med många olika spel, när det ska flytta hem en liten brun valp till oss i vinter. Kelpien lär ju behöva betydligt mycket mer aktivering än nakenfisarna.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s