Utrustning för varje tillfälle!

Min sambo tycker att hundarna har alldeles för mycket saker, och framförallt utrustning. Enligt många räcker det kanske att ha ett halsband till hunden livet ut. Men jag gillar att variera, ha olika till olika tillfällen. Därför har mina hundar 4 olika ”standard-grejer”.

image

Längst upp till vänster syns Hurtta Outdoor bröstselar. Denna sele har mina hundar till vardags, under sommarhalvåret. Milo har grön, och Dixon blå. Tanken är förhoppningsvis att kelpien ska få ha en rosa, OM det blir en tik vill säga.

Längst upp till höger är det Hurtta Outdoor fasta halsband. Dessa halsband använder jag vid träning. Även här har Milo grön och Dixon blå. Kelpien hoppas vi kan ha rosa även här.

Längst ner till vänster är det Hurttas lifeguard bröstsele. Sådana här kommer köpas in under hösten, med avsikt för att hundarna ska ha dom under vinterhalvåret, tillsammans med sina Lifeguard-koppel. Funderar även på att köpa Hurtta Lifeguard fasta halsband för att kunna växla mellan sele och halsband ibland, eller framförallt kunna ha halsbandet som extra reflex! Här har mina hundar också färgkodat – Milo har gul och Dixon orange. Tanken är ju såklart att kelpien kommer få ha rosa, lifeguard-rosa.

Längst ner till höger syns en Julius K9 sele, en IDC powerharness för att vara exakt. Jag använder den växelvis under hela året, den är verkligen grym! En av dom största fördelarna, och det jag tänker lyfta fram mest här nu, det är handtaget på ryggen. Vintertid kommer jag att fästa en Orbiloc Safety Light däri. Denna lampan kan synas på 5 km avstånd, den är vattentät till typ 100 meter ner i vattnet den går att köras över av en bil – det känns alltså som det bästa man kan ha på sin bästa vän under långpromenaderna i skogen vintertid. Mina hundar kommer såklart få egna färger även här, Milo har Julius kiwi-färgade sele och en grön Orbiloc-lampa. Dixon kommer få en aquamarine-färgad sele och en blå Orbiloc-lampa. Kelpien kommer förhoppningsvis få en rosa sele och en röd Orbiloc-lampa. På så sätt kommer jag enkelt att se även på håll, i mörkret i skogen vem av hundarna som springer vart.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

3 tankar om “Utrustning för varje tillfälle!

 1. Fin tanke bakom allt 😀 den där lampan tittade ja på förra året o är väldigt sugen på att köpa iår, så blir nog o införskaffa en senare i höst när mörkret kommer (fan va dystert de lät xD)

  själv har ja massor med grejer xD men inte samma tanke bakom allt 😉
  utan jag har:
  ca 12 halsband – älskar att köpa halsband xD
  4 promenad selar
  1 spår sele
  1 dragsele
  1 tränings/tävlings koppel (retriever koppel med bredare halsdel o halsvstryp utan strypefekt)
  sen några koppel

  o mer lär de ju bli åt min bortskämda kille xD hittar alltid mer saker ja vill ha (a)

 2. Jag har också en hel del prylar, fast det beror mestadels på att jag har en sele på promenad, en sele när vi är på lure coursing och halsband när jag är lat på rastningsrundorna 😉 Sedan har jag ju haft två hundar samtidigt nästan hela tiden och har därför dubbel uppsättning av allt. Det kan nog se lite tokigt ut när jag bara har en hund nu, men någon gång i framtiden kommer jag ha två igen och då kommer prylarna användas igen 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s