Måndagsträning i Ulricehamn

I måndags packade jag, Cia och Alex in oss själva och hundar i bilen och styrde mot Ulricehamn för att där möta upp Ida och hennes hundar. Agilityträning stod på dagens schema!

image

Någon vet hur man ska åka bil – sittandes i baksätet, med fönstret nervevat så man kan sitta mitt i draget.

Det var en otroligt fin och mysig brukshundsklubb, flera stora planer som var bra avgränsade mot varandra så ingen skulle störa någon annan. Helt perfekt med andra ord! Dit kommer jag helt klart åka fler gånger.

Ida hade med boken Grunden är grunden, som jag beställt och väntat på i över en månad nu. Spännande att få bläddra igenom hennes bok och kika lite. Vi byggde upp en bana från boken och testkörde. Eftersom ingen av våra hundar kunde slalom så ändrade vi om lite i banan och la en lång rak tunnel där slalomen skulle varit.

image

Embla skötte sig superbra. Trots att det var nya hundar med, bland annat en BC-hane som hon väldigt gärna ville hälsa på. Men hon skötte sig bra, låg stilla lös när vi byggde banan, fokuserade bra under träningen, lekte bra med sin belöning med mig, för att inte tala om ett bra tempo och sökte hindren själv ute på banan!

image

En glad tjej i en av pauserna mellan träningspassen.

image

Idas fina Tuva, och låne-BC Gip

image

Att kampa och jaga boll, det är absolut bästa belöningen!

Efter träningen åkte vi in till Ulricehamn centrum för att köpa något att äta och sen låta hundarna bada. Under tiden jag stod och väntade på våran mat, och Cia höll Embla en bit bort i skuggan så kom en lösspringande amstaffblandning springandes. Han var mycket intresserad av Embla, som tydligt visade att hon inte vill hälsa på honom alls. Trots att han inte gick undan, och hon desperat försökte komma bort från honom, så skötte han sig bra. Situationen var ändå upplagd för att det skulle kunna bli ett ordentligt bråk mellan hundarna. Men Embla skötte sig verkligen såå bra! En stolt bonus-matte mötte ”sin” duktiga hund, EFTER att ha slängt mördarblickar på hundägaren. Tyvärr blev det inget bad då det var lite jobbig miljö för vissa av hundarna som var med. Till nästa gång får vi i förväg kolla upp ett bra ställe för hundarna att bada, där det inte är massor av andra människor.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s