Höstens kurser

Sådär, då har jag både anmält mig och betalat till höstens kurser. Som det ser ut nu så kommer jag att gå på en freestylekurs med Milo, på Kungliga Hundar. 6 tillfällen på 1 timma vardera, till det något saftiga priset 1356 kr. Men jag tror helt klart det är värt det! Instruktören, Helena Eriksson, har själv 3 afghaner, så hon vet mycket väl vad det innebär att ha en svårmotiverad hund eller en hund som ibland känner för att göra något helt annat än vad matte hade tänkt. Kursstart är redan 13/8, alltså om knappt 3 veckor. Längtar som en tok! Måste se till att skaffa ett kollegieblock tills dess bara. Eller aa, tanken är att skaffa flera olika, så jag har ett block per hundsport. Men ett till freestyle måste jag ha köpt innan 13/8. Enda tråkiga med kursen är att den hålls i Göteborg, så det kommer bli många och långa timmar på vägen fram och tillbaka. Som tur är har jag Cia med mig i bilen som också ska gå samma kurs, så troligtvis kommer vi samåka dom flesta gånger, alltså blir det inte lika långtråkigt i bilen med lite sällskap 🙂

41183403-dxYZEPå bilden ser vi Helena med en av sina hundar.
Bilden är lånad från kungligahundar.se

cerb1
Ytterligare en bild på Helena och hennes fina Cerberus när dom deltog i tävlingen The Next Lassie på MyDog 2014.
Bilden är lånad från 4fota, där du även kan läsa en intervju med Helena.

Nästa kurs som är anmäld och inbetalad till är Agility fortsättning 2, hos Jeanette Ahlin – Agilitycoachen. Denna kursen start tisdag 26/8, alltså om en månad. Sen ska vi spendera 6 tisdagskvällar tillsammans på Jeanettes bana i Töllsjö, troligtvis i sällskap av både Cia och Samira, med Goldie och Sven. Det var hos Jeanette jag gick nybörjarkursen med Dixon i vintras, och där vi skulle följa med vidare till fortsättning 1, där jag tyvärr fick gå med som åhörare bara. Nu hoppas jag att jag lyckats träna upp Embla så pass bra att hon kommer vara redo för fortsättning 2. Det enda jag egentligen oroar mig lite för, det är bytena. Embla har lätt för att tro att hon vet hur banan ska gå, alltså söker hon hindren väldigt fint, men det är ibland att hon glömmer av att titta på hur jag faktiskt visar. Detta får vi jobba mer på! Men jag tror det blir bättre så fort vi får lite hjälp utifrån, av duktiga Jeanette. Jag är verkligen sååå nöjd med Jeanette som instruktör, så hon är det självklara valet redan nu, till när det är dags att börja med agilityn med kelpien. Det ska mycket till om jag ska byta instruktör kan jag säga!

906297_683429655038864_6608000154600949121_o

Sen i september blir det även en föreläsning om friskvård, massage och uppvärmning/nedvarvning med bästaste Anna från Hund i Harmoni. Nu har jag ju redan gått till Anna massor av gånger med Dixon och vi har redan pratat massor om detta ämnet. Men friskvård kan man aldrig lära sig nog om tycker jag, och föreläsningar med duktiga föreläsare, ja dom går jag gärna på så mycket och ofta jag bara kan. Föreläsningen med Anna hålls av Sandras Hundcenter, i samarbete med Villgott’s hund.

2013-11-21%20081%20Anna

Det känns helt klart som att jag har en lärorik och intressant hundhöst framför mig! Sen hoppas jag på att jag kan slänga in någon mer kurs eller föreläsning. Men om inte annat så drar inomhussäsongen igång sen också!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s