Onsdagsträning i värmen

I onsdags åkte jag och sambon ut till töllsjö, till Jeanettes agilityplan. Eftersom det var 27 grader varmt så hade jag redan planerat in en ganska lugn och kort träning. Det har dessutom varit mycket nya grejer och Embla har fått tänka till ordentligt på dom senaste träningarna. Så nu förtjänade hon att bara få lattja runt lite och ha kul, fokusera på grunderna – rakt fram och tempo.

Sambon fick sköta uppvärmningen under tiden jag ändrade höjd på hindren och byggde om lite. Jag insåg väldigt snabbt att denna träningen skulle bli ännu kortare än jag först hade tänkt mig. Embla klarar inte värmen så bra, och bonus-husse värmde upp lite för intensivt (min miss att inte säga till honom tidigare). Så vi ändrade snabbt om i planen från hopp, rak tunnel, rak tunnel, svag sväng till höger och hopp, till en snäv sväng med 3 hopphinder där det skulle bli ett byte innan sista hindret, för att sen svänga snävt åt motsatt håll och in i en makarontunnel.

image

Svängen med hoppen fixade Embla hur bra som helst, men bytet tyckte hon var svårt denna gången. Spelade ingen roll vad för byte jag gjorde, det blev inte bra ändå. Efter att ha testat alla 3 bytena två gånger vardera, så gav jag upp. Vi avslutade med en enkel rak tunnel och hopp, sen packade vi ihop oss och åkte iväg och badade istället. Detta var mer rätt aktivitet sa Embla, som simmade efter sin boll i 1 timma. Och nu simmade hon verkligen, inte bara panikartat något simtag, utan hon simmade lugnt och fint flera meter 🙂

image

Att sitta ute på bryggan efter att T hade dykt därifrån, det var lite läskigt. Men att simma, det är kuliga grejer det!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s