Varför ta med hunden ÖVERALLT?

Här i Borås så har vi framträdanden på stora torget varje torsdagskväll. Det är ett ganska så stort pådrag med mycket folk, ofta ganska så kända artister (i år har vi bland annat haft John de Son, Ken Ring och Kim Cesarion på plats). Eftersom det är liveframträdande, utomhus, så behöver musiken vara otroligt hög för att höras överallt. Detta då, plus mycket folk=trångt, varmt och många stökiga, fulla människor. Detta för mig är ett ställe där det verkligen inte är optimalt att ta med sig hund. Detta är en situation då jag anser att ALLA hundar faktiskt har det bättre hemma. Även om det är en hund som blir stressad av att lämnas ensam, så tror jag ändå den har det bättre hemma, ensam, än att tvingas vara med i denna miljön

Ändå såg jag minst 20 hundar med i stan. Det var hundar av alla olika raser och storlekar, från små pälsbollar till stora ”muskelhundar”, från små valpar till gamla grånosar. Jag såg inte en enda hund som var lugn och avslappnad i miljön, utan alla var stressade och obekväma, som dom visade på diverse olika sätt.

Sambon reagerade flera gånger på att jag inte såg så glad ut, och frågade varför eftersom jag pratat om just denna torsdagskvällen, med just denna artisten, i ett par månader. Mitt svar blev gång på gång att jag kände mig illa till mods när jag såg alla dessa stackars hundarna. Jag frågade mig gång på gång hur dessa egoistiska puckon till ägare tänkte?! Såg en gång till och med en man med en liten ulltuss till valp, inte mycket större än min egna fot, som han hade lös mitt på gågatan, där det var som mest folk i rörelse. Att denna valp ens överlevde är ett under för mig!

image

image

Detta är inte för mig en bra miljö att ta med sig sin hund till!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

En tanke på “Varför ta med hunden ÖVERALLT?

  1. Minns när jag var liten och var på någon torsdagskväll, ville stå längst fram och lyssna. Väl framme såg jag ett yngre par med en hund ståendes PRECIS framför högtalaren.
    Blev så illa till mods att jag var tvungen att gå därifrån.. Bilden sitter fast, och då ska tilläggas att jag var typ 10år den gången.. 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s