Fiffig lösning i vår hall.

Häromdagen var jag och mamma på IKEA. Jag åkte mest med som sällskap, men självklart fick jag med mig lite grejer hem – bland annat dessa krokar. Som ni kanske redan vet så älskar jag att ha färgkodat till hundarna. Överlag så älskar jag ordning och reda, att allt är på det sättet jag vill osv. Min stackars sambo har inte haft det lätt alltid med mitt kontrollbehov, har till och med kommenterat HUR han hänger upp kopplen på krokarna, och gud förbjude att han hänger någon av hundarnas koppel på fel krok!

Så därför köpte jag helt enkelt krokar med hundarnas färger. Nu finns det ingen som helst risk att någon hänger något på fel krok. Överväger till och med att beställa små fina namnskyltar att sätta över varje krok, så det säkert inte blir någon miss. Dessutom tänker jag att namnskyltar kan vara lite charmigt, med födelsedatum och sånt också. Jag kanske är lite skadad från hästvärlden med det iofs, där man har namnskyltar på varje boxdörr..

Dessutom köpte jag två krokar av varje färg, så jag har en krok till sele och koppel, och en krok till täcke. Tanken är ju även att hund nummer tre kommer få ha både ett regn- och vintertäcke. Bara för att man har en pälsad hund så tycker jag bara det är dumt att dom går runt och spänner sig när dom fryser av snålblåst, regn och kyla. Så alla hundarna har den översta kroken till koppel och den undre till täcke. Nu under det varma halvåret så har dom inte ens regntäcken. Däremot får deras BoT-täcken hänga framme.

image

Eftersom jag råkade få med en extra rosa krok hem, så fick den hamna runt hörnet mot dom andra krokarna, precis jämte dörren in till datorrummet. Och där hamnade lägligt nog min väst. Nu finns det minsann ingen som helst ursäkt att inte ta på den på varendaste promenad! Funderar visserligen på stt hänga tillbaka västen i groventrén, och hänga fram en av mina midjegodisväskor istället, för dom använder jag till och med på kortrastningen här hemma. Jaja, det blir ett senare problem.

image

Blå sele på blå krok, grön sele på grön krok. Och till vintern, rosa sele på rosa krok. Tills vidare får Embla låna en av dom rosa krokarna, och hundarnas finkoppel. Plus en liten godisväska för att vi alltid ska ha godis nära tillhands när vi ska gå ut med hundarna, får besök osv.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s