Agility After Beach

Ikväll var både jag och sambon iväg och tittade på agilitytävling i Falkenberg. Såå mysig brukshundsklubb! Varför finns det ingen så mycket BK i Borås för? Både Ulricehamns BK, Karlstads BK, Varbergs BK och Falkenbergs BK är ju skitmysiga. Sen kommer både Borås och Elfsborgs, och är jättetråkiga. Jag får helt enkelt flytta någon annanstans, så jag får en mysig klubb att träna på.

Det var Agility After Beach som gällde, en kvällstävling med start kl 16. I onsdags hörde jag att tävlingen höll på en bra bit efter midnatt till och med! Ikväll höll den inte på riktigt lika länge, som tur var. Vi åkte visserligen vid 22 när det var en klass kvar, men ändå.

Främsta anledningen till att vi åkte ner var för att sambon skulle se att det är rätt många unga killar och män som kör agility också. Alltså kan även T köra igång mer med agilityn sen om han vill – OM jag vill dela med mig av min agilityhund 😉 Men en stor anledning till att vi valde just denna tävlingen var också för att våran blivande uppfödare Kennel Sandskogen var på plats. Och som tur var hann vi precis i lagom tid för att få se fantastiska Almdalens Ully‘s första start. Alltså den hunden! Finner knappt ens ord för hur perfekt jag tycker hon är, både mentalt och utseendemässigt. Skulle lätt kunna kidnappa henne vilken dag som helst. Och ikväll fick äntligen T träffa henne också, och även han blev lika såld på henne. Även om valplängtan är olidligt stor, så är vi ändå fast beslutna om att det är en valp från Ully vi vill ha. Det får vara värt väntan helt enkelt. ”Den som väntar på något gott…” sägs det ju. Får hoppas tiden går snabbt nu så hon börjar löpa någon gång. Fast vid närmare eftertanke är det nästan bättre det dröjer lite till, så vi får en vårvalp istället för vintervalp..

Självklart hade vi även hundarna med oss på tävlingen, för att passa på att miljöträna dom lite. Visserligen är våra hundar redan rätt så bra miljötränade, särskilt när dom har buren med sig. Men det kan alltid bli bättre! Överlag skötte dom sig otroligt bra. Dixon sa ifrån ett par gånger i början när han tyckte någon gick för nära, men snart insåg han att ingen ville komma in i hans bur och hälsa på. Sen låg båda hundarna tyst och lugnt och tittade på allt som hände.

Vi hade en otroligt trevlig kväll, i en mysig miljö, med bra sällskap och fick titta på mängder med fina och duktiga hundar. Fler sådana här kvällar om jag får be? På vägen hem svängde vi förbi havet, tanken var att vi skulle bada och även ta lite fina kort på hundarna i solnedgången. Tyvärr blåste det ganska kyligt nere vid havet, så det blev inget med det. Vi får se till att hitta någonstans där det är liiiiite lä någon gång istället. Det är inte lätt för dom stackars pälslösa hundarna att stå avslappnat och fint när det blåser halv storm för dom små.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s