Jakten fortsätter!

Jakten på den perfekta leksaken fortsätter.. Jag köper nästan varje månad någon leksak till mina hundar, med förhoppningen om att just denna leksak ska vara den som mina hundar älskar, i alla lägen. Varje gång kommer jag hem lika förhoppningsfull och såå laddad på att få leka med mina hundar. Och varje gång blir det platt fall, sån besvikelse var eviga gång. Jag blir egentligen inte besviken på hundarna, men besviken för att dom inte gillar att leka lika mycket som jag. Då är det tur att jag har Embla, som älskar att leka, åtminstone med bollar. Min tanke är att testa lite andra kuliga grejer sen också, så jag lär mig mer vad för favoritleksaker jag har, så jag kan drilla kelpien med vad den ska vilja leka med, redan från tidig ålder 😉 För kelpien, den ska minsann älska att leka. Det har jag bestämt!

Idag när jag var nere hos Anna på Hund i Harmoni så passade jag även på att ta svängen förbi Göteborg och GGs (GG Göteborgs Hund och Katt) och kika lite. Jag brukar alltid köpa lite roliga ben till hundarna i Lenas butik, och även lite roliga smaker på foder, diverse olika korvar från Emmzo att blanda i hundarnas vanliga mat. I vanlig ordning fick jag med mig massa olika korvar med foder hem, men tyvärr inga roliga ben denna gången. Däremot hittade jag en (vad jag trodde) rolig leksak till hundarna. Det är en slags boll, med en pip i. Dessutom är bollen i kaninskinn, med en liten svans på, så man försiktigt kan kampa med sin hund. Jag trodde denna skulle bli perfekt! Man kan hålla i svansen och låta hunden jaga leksaken, man kan kasta iväg bollen och man kan även hetsa hunden till lek genom att pipa med den.

image

Glad i hågen åkte jag hem, sprang in genom dörren och hann knappt hälsa på Milo som hade varit hemma, innan jag kastade fram leksaken och ville leka. Döm av min besvikelse när Milo bara tittade på leksaken, och sen gick och la sig i soffan istället. Och där stod jag som ett fån och försökte få uppenbarligen världens tråkigaste leksak, att blir världens roligaste, helt i onödan. Ja, vad ska man säga..? KINESER!

Vad har ni för superleksaker till era hundar? Har era lätt för att leka i alla lägen eller svårt för det? Leker dom på dina eller sina villkor?
Mina hundar leker enbart när dom själv vill, oftast med varandra, men ibland får jag vara med och leka med någon leksak, som hunden själv valt ut.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

10 tankar om “Jakten fortsätter!

 1. Har du provat att verka som att den leksaken du har, den är din och absolut ingen annan får ha den? Alltså, tänker typ att du kan prata lite med den, viska, sitta på huk, vända dig om ifall hundarna kommer o vill undersöka. Som att det du har är hemligt och bara SÅÅÅ himla värdefullt ? det har funkat rätt bra på min tollare 🙂
  Zorro kampade inte alls när han var mindre. Jag var precis som du, ville verkligen LEKA med min hund. Men Z tyckte det var tråkigt om det inte kastades eller han fick tugga på den o släppte direkt om jag drog. Jag hittade dock av en slump en JollyBall (en stor gummiboll med ett rep igenom). och DEN älskar Zorro. Han går genom eld och vatten för den. Efter det är det som hans föremålsintresse och lekintresse har tänts och vi utvecklar vår lek mer och mer. T o m luddiga kampleksaker är asballa!
  Cockern är inga problem med alls, han leker med ALLT 😉

  • Känns som att jag testat allt när det gäller att få leksaker roliga. Om jag gör leksaken hemlig och till min, speciell och rolig bara för mig, så tittar hundarna på mig som att ”lek du med den då, så leker jag med den här istället, utan dig!”.

   Tar jag deras favoriter och gömmer undan, för att kunna leka med dom när jag själv vill, då är dom plötsligt inte roliga längre.

   Dom bryr sig liksom inte riktigt om vad jag gör, dom leker när dom vill, med vad och vem dom vill – ALLT ska vara på deras villkor, annars leker dom inte alls.

   Däremot får jag gärna leka med dom när dom själva bjuder till, med den leksaken dom själva har valt ut för den gången. Helt hopplösa är dom! ❤

 2. Jag har fått lära mina hundar att leka med mig, och fått ha leksaker borta för att göra dem mer ”laddade” (ligger de framme hela tiden så tappar de lätt i värde, iaf här). Sedan är vi extremt fåniga med leksaker. Jag håller mig inte till de vanliga ”kasta, dragkamp eller hålla i den för att de ska få jaga. Nej, jag kan knyta fast leksaken i ett skosnöre, gömma mig bakom en dörr och dra leksaken längs golvet för att det ska bli jakt på så sätt, jag kan även snurra den i luften med skosnörets hjälp, gömma den under saker, gömma den under mig själv och vifta ut med den då och då… Möjligheterna är oändliga! Om du vill så kan jag någon dag lägga ut lite filmer i bloggen på olika sätt som vi leker på, så kan du kika och se om du hittar något nytt att prova?

  • Jag tycker jag har testat alla dom knepen du beskriver, men det hjälper liksom inte, dom tittar liksom bara på mig som att jag är störd i huvudet och går och tar något annat tråkigt, typ en strumpa ur smutstvätten eller så. Men sparar jag strumpan för att försöka leksak med den en stund senare, då är den minsann inte det minsta rolig..

   Men du får jättegärna lägga ut filmer på hur ni leker. Kanske får jag syn på något nytt som är värt att testa 🙂

 3. Mina hundar leker med dom leksaker som jag erbjuder Pumin är mycket mer kräsen och det har varit svårare att hitta sånt han verkligen gillar och i början funkade bara Bungee som man kan ha godis i nu fungerar dom flesta bungee leksaker. Mudin är inte kräsen hon hugger i det som erbjuds 🙂 Men bungee leksaker med boll som går att kasta också är mina absoluta favorit leksaker skonsamt för hundarna och dom älskar fårskinn och kanin 🙂

  • Sååå skönt att ha hundar som leker, även om dom är kräsna med vad dom leker med, så vet du ju ändå vad som krävs för att få igång lek. Mina leker inte ens med sånt som alla andra säger ska få igång vilken hund som helst, som tex kaninskinn med godis i, som man också kan kampa med – det är skittråkigt enligt mina hundar, om dom inte får rycka loss pälsen bara..

   Ja, jag gillar idéen med bungee med boll i ändan, och får- eller kaninskinn. Ska beställa hem en sån till låne-BCn för att testa på vad jag gillar det, för att förhoppningsvis lära kelpien att leka med sånt, bland annat 🙂

 4. Fidde är lekgalen. Dock har jag fåt jobna som tusan för att få honom att leka med mig.
  Bästa sakerna är nog bollarna. Min favorit är nätbollarna som går både att kampa med och kasta.

  • Mina leker gärna med mig – när dom själva vill. Vilket aldrig är i samband med träning.. Så jag kan inte ha det som belöning. Har testat att gömma det ”tråkiga” godiset i olika leksaker, för att kunna belöna på så sätt, men dom skiter i leksaken och väntar bara på att få sin godis.

   Ja, hol-ee roller är grymma! Har två olika till låne-BCn. Har även köpt en till kineserna med en rådjurssvans i, för att uppmuntra till lek. Men den var dötråkig tyckte dom.. Knashundar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s