Blixtar och dunder, magiska under!

Ibland är det rätt skönt att vi har ett väldigt stor vardagsrum, och saknar hälften av möblemanget. Även om det oftast känns lite väl stort och luftigt i vårat vardagsrum, så är jag riktigt glad för det dagar som den här! Kanske ska övertala sambon att vi väntar med att köpa ett matsalsbord till nästa vår? För som det är nu så har vi en stor matta som bara ligger, helt tom. Perfekt att träna freestyle på med andra ord!

Idag när vädret är lite sisådär, åskan mullrar titt som tätt och Milo mest ligger i sin bur i badrummet och är rädd så är det skönt att kunna träna inomhus, hemma.

image

Här har jag och hundarna spenderat största delen av både gårdagen och idag. Milo har efter nästan 5 års tid kommit på att han plötsligt är rädd för åskan. Och då är badrummet, med hans bur och levande ljus enda som hjälper, med hög musik utanför dörren.

Eftersom musiken ändå stod på, och jag tycker att hundarna ska göra något varje dag, så tänkte jag att det är lika bra att vänja dom inför kommande freestyletävlingar med hög musik och ändå kunna träna. Så jag röjde av mattan från alla leksaker som hundarna lagt där, plockade fram godis och klicker och en hund i taget.

image

Dixon tyckte det var världens bästa grej att kunna träna inomhus, på så sätt slapp han ju till och med att gå ut!

Dixon var riktigt grym idag. Det var längesen vi tränade tricks nu. Eftersom han varit otroligt stressad det senaste så har jag valt att inte hålla på med honom mer än nödvändigt, det har räckt för hans del med alla vardagsgrejer.

Men idag briljerade han verkligen! Även om allt gick i 280, så lyssnade han ändå på vad han skulle göra, och gjorde det bra. Och attityden han har till träningen nu för tiden? Polletten har verkligen trillat ner hos honom med att det är kul att träna. Ska bli spännande att se vad det blir av denna lilla hunden om ett år eller två, när han förhoppningsvis slipper ha ont alls mer och har lärt sig att göra saker och ting i lagom tempo. Jag har sagt det förr, och kommer säga det igen – men vad jag är glad att denna lilla fis vandrade in i mitt liv! ❤

Det var har att jobba med till framtiden är att han ska lyssna på orden jag säger, istället för att gå på kroppsspråket. Jag får verkligen behärska mig för att inte hjälpa honom med kroppssignaler, och ha is i magen och vänta ut honom. För jag vet att han oftast vet vad det är orden betyder, om han bara lyssnar. Dessutom har vi stt jobba med att han ska vara bekvämare runt mina fötter, särskilt när fötterna är i rörelse.

image

Ett helt okej ”nio” lyckades vi få till iaf, trots att mina fötter var lite läskiga.

Eftersom Milo var nummer två ut, så hade han hunnit tagga till ordentligt. Han var något övertaggad när han kom ut kan man säga. Men det är nyttigt för honom att träna i det läget också, för det är så jag helst vill ha honom på framtida tävlingar – taggad till tusen. Problemet när han är så taggad är att han knappt ens lyssnar på vad jag säger, utan chansar ibland på vad han tror att jag vill att han ska göra. Ibland blir det tokigt, ibland blir det bra. Men varje gång så har vi otroligt roligt!

image

Ett bra ”nio”. Nu har han äntligen börjat lära sig vad för position det är jag vill ha.

Dom gånger han verkligen LYSSNADE på vad jag sa, så var han grym! Dom andra gångerna gjorde han tricken bra, även om det inte var just det jag bad om.

image

En något märklig high-five efter ett grymt bra träningspass!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

7 tankar om “Blixtar och dunder, magiska under!

  • Ja det är från HtM:en som siffrorna på positionerna kommer. Men i freestylen så är det ju 25% positioner och 75% ”tricks”, så det är bra att positionerna sitter bra också. Plus att många tävlar i både HtM och FS 🙂

   • Ja det ÄR skitkul! Du får hålla koll här i bloggen när jag börjat gå kursen 😉 plus att jag såklart kan förklara för dig mer nästa gång vi träffas 🙂

   • Absolut 🙂 säger ju att du skulle hängt med på den här kursen om du inte hade bott så långt bort. Tror det är skitbra för osäkra hundar att syssla med freestyle, det blir sån trygghet i att kunna programmet liksom, att dom kanske inte tänker (lika mycket) på att det är ny, jobbig miljö.

   • Mja. Tuva har gått två klick o trickkurser och två freestyleläger 😉 Det funkar, men hon jobbar av lydnad o inte av skoj. Så hon funkar. Hon gillar jobba ibland, men inte mycket o länge. Så tyvärr. Men hon älskar sina happy tricks o kan massor! Det är kul o hon är så gullig när hon verkligen VILL! ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s