Söndagsagility och måndagsfys

Efter att ha jobbat en minst sagt tuff helg, så var det rätt skönt att hämta upp Embla efter jobbet i söndags och bege sig iväg på lite träning. Att det var helt perfekt väder gjorde knappast saken sämre. Enda som kanske kunde varit bättre hade väl varit lite fika, och att mitt te var lagom varmt. Men men, man kan inte få allt.

Vi hade en otroligt bra träning i alla fall, med bra störning av flera hundar som gick förbi utanför staketet, en kille som kom in på planen och letade efter en leksakshelikopter. Och Embla lyssnade fint och kunde fokusera och träna ändå. Duktiga tanten!

image
Favoritleksaken just nu, en Durafoam-boll från Starmark

Jag hade byggt upp en bana som är gjord för att få lite fart och självständigt sug på hinder.
image

Det fanns även goda möjligheter att öva på blindbyten, något Embla verkligen behöver öva på. Hon glömmer lätt att titta på mina händer, och bara ångar på med vad hon tror är rätt hinder och väg.
image
På denna varianten hade jag dubbla hinder på varje linje, för att lättare kunna hjälpa henne med bytet.

image
Tunnlarna var helt klart det roligaste på denna övningen tyckte Embla!

Vi tränade även lite på balansen, mest för att jag ville testa lite olika varianter för att få in ett bra kontaktfältsbeteende. Men jag insåg att jag nog behöver hjälp från någon med mer kunskap än jag själv har.

Sen testade vi även på säcken (den platta tunneln) och jag insåg snabbt att den kunde Embla utan problem! Så då blev det istället stt börja testa hur bra kommandot satt, om hon kunde söka ingången från svårare vinklar. Det gick som en dans! Så säcken kan vi helt klart börja få in i banorna hädanefter.

Igår var det dags att träna lite annat. Jag har äntligen börjat komma igång med fysträningen av mins egna hundar igen efter sommaren, och självklart är det något Embla kommer få hänga med på då och då. Ska man träna agility så är det viktigt att hålla kroppen i trim och välmusklad. Agility är en slitsam sport, och med tanke på Emblas ålder är det extra viktigt att hålla kroppen i bra skick så hon håller länge!

Därför tog jag med mig Alex, hennes hund Dessie, mina två nakenfisar och Embla ut på en promenad i skog och mark. Vi hittad en crossbana av något slag, för det var perfekt kuperad terräng för hundarna att traska på i. Det var många stora stenar stt klättra på, höga och branta backar både upp och nerför och mycket av roligt blåbärsris, plus mängder av djupa vattenpölar! Promenaden i denna miljön gjorde det möjligt för hundarna att använda alla sina muskler. Och eftersom dom gick lösa hela tiden, fick dom även möjlighet att använda sina huvuden ordentligt för att komma på bästa vägen att gå på.

image

Vi hade med oss 4 lagom trötta hundar hem sen, som fått använda hela sin kropp under en härlig skogspromenad.

Vi stannade till i 2 djuraffärer och kikade på bland annat selar och leksaker. Jag gillar ju att använda sele på mina hundar, särskilt sen båda fick dåliga ryggar. Jag tycker det känns tryggt och säkert att veta att även om dom skulle sig rakt ut i kopplet så blir det inga ryck i nacken, och även om dom skulle dra så är det inget som trycker på luftstrupen. Hur det blir med selar längre fram, med olika modeller och märken osv, det får vi se. Men det är alltid kul att kika på nya grejer!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s