Tantträning!

Idag har det varit riktig tantträning. Jag och Alex tog med och våra tanthundar och åkte ut till fristad för ett träningspass. Tyvärr var det upptaget på banan när vi kom dit, av hon som äger den. Känns dumt att komma där och ”knö” bort henne då. Så vi åkte vidare och tog en promenad vid det fantastiskt fina Vänga-mosse i hopp om att agilityplanen skulle vara tom när vi var klara. Det blev en härlig promenad på 5 km, med fantastisk natur, lyckliga hundar och härligt omväxlande väder.

image
Två glada och nöjda vovvar på promenad.

image
En blöt och lycklig tant!

Efter promenaden styrde vi tillbaka till träningsbanan, och nu var det tomt där! Vi byggde upp vårat läger med campingstolar, väskor osv innan vi började bygga upp banan. Min tanke var en enkel ”fram”-bana där jag kunde öva på att få Embla bekväm på min högersida, och då så småningom bygga på med en sväng åt vänster in i en tunnel. Så denna banan byggde vi först upp, med lite olika varianter för att kunna variera för hundarna. Under tiden jag sen satte upp slalompinnarna till ett alléslalom, så började Alex köra på med Dessie – var tanken. Tyvärr fick hon Embla med på köpet också.. Men det såg allt spännande ut att försöka köra två hundar samtidigt. Kanske vore ett alternativ till freestylens 6+?

Hur som helst så gick slalomen jättebra! Även om vi bara körde väldigt lätt med bred allé, så insåg hon ändå snabbt att hon inte fick någon belöning om hon inte gick genom slalomen. Till den här typen av träning vore en TT (manners minder) grym att ha. Nu får jag ju egentligen chansa och lägga godisen i skålen innan skicket, för att kunna belöna självständigt, bra tempo genom allén, eller springa jämsides med hunden och kunna belöna på plats framme vid skålen. Båda har sina fördelar, men en TT vore helt klart att föredra. Får försöka hitta fler argument för att motivera till ett sånt inköp. Dom är ju inte gratis precis.. Men en vacker dag ska jag allt köpa en sån!

image

image

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s