Vår bästa vän

Jag vet att jag är lite efter nu. Jag har inte riktigt fattat det här med podcasts, hur det funkar osv. Men sedan någon månad tillbaka har jag läst flera stycken som skrivit att dom lyssnat på Hundpodden och gett den såå bra kritik. Jag har såklart inte ens fattat hur man ens kan lyssna på en podcast, och särskilt efter att jag sett att flera beklagat sig över att det inte gått att lyssna på Hundpodden på androidtelefonerna (vilket jag har) så har jag inte ens brytt mig om att kolla upp det mer.

image

För ett tag sedan så såg jag att Hundpodden la ut på sin facebooksida, hur man kan lyssna på podden även i en androidtelefon. Igår fick jag äntligen tummen ur och kollade på instruktionsvideon, och lyssnade sedan på första avsnittet av podden. Och såå bra det var! Jag låg vaken på tok för länge för att jag inte kunde sluta lyssna. Idag har jag lyssnat på den nästan hela dagen, och har framförallt insett att när jag går på mina hundrastningar (på promenaderna går jag oftast i skogen med hundarna lösa, då kan jag inte lyssna på något) och lyssnar på podden, så blir jag själv mer avslappnad och lugn, fokuserar inte så mycket på det runtomkring mig eller på Dixon framförallt. Jag kommer ofta på mig själv annars med att gå och leta efter saker som han kanske reagerar på, för att hinna ta omvägar eller om inte annat hinna förbereda mig ordentligt. Detta resulterar ofta till att jag är något spänd och nervig på rastningar genom centrum, där jag bor, vilket Dixon såklart känner av! Har han då en känslig dag, så reagerar han på ALLT. Men nu när jag gått och lyssnat på podden, koncentrerat mig på vad som sägs, så lägger jag mindre fokus på vad Dixon kanske reagerar på, vilket resulterar i att han blir mer lugn och avslappnad.

Så förutom att jag lär mig massa nya intressanta grejer, så får jag också en lugnare och mer avslappnad hund när vi är ute och går. Win-win helt enkelt!

För er som också vill lyssna på denna fantastiska pod, klicka in HÄR!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

En tanke på “Vår bästa vän

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s