Freestylekurs del 2

Ikväll var det dags för andra kurstillfället i freestylen. Det har såklart varit otroligt efterlängtat, även om jag vet att jag legat på latsidan med träningen den senaste veckan.. Som tur är så gick vi ändå igenom såna saker som jag och Milo mer eller mindre kunde eller åtminstone hade börjat träna redan innan kursen – alltså hade vi redan ett litet ”försprång” nästan.

Vi började detta kurstillfället med lite uppvärmning, att köra igenom dom trick vi gick igenom förra veckan. Jag visste att dom satt bra, egentligen. Tyvärr hamnade vi på ett annat ställe i lokalen jämfört med förra veckan, vilket påverkade Milo en hel del eftersom han nu skulle träna intill instruktören 3 stora afghaner. Milo var inte det minsta intresserad av att träna, utan ville bara bort från dom läskiga hundarna. Men efter lite övertalning så gick han med på att stå en bit ifrån dom, och titta på dom för att få godis. Ibland får man nöja sig med det lilla!

10578497_10152407273287763_1084399708_n

 

 

Att stå en meter ifrån dom läskiga jättehundarna och äta godis kan räcka gott och väl ibland!

Efter uppvärmningen körde vi på med kvällens första nya trick, som var ”buga”. Detta är något vi testat på innan, men inte lagt ner särskilt mycket tid på, plus att det var längesen vi gjorde det sist.. Milo tror lätt att han ska ligga ner så fort jag för ner handen mot golvet/marken. Kanske inte jättekonstigt eftersom jag ofta använder mig av en liknande handsignal för att förstärka ligget. Det fick jag äta upp idag minst sagt! Däremot löste det sig rätt så fort när jag kom på att jag behövde ha honom i rörelse för att se till att rumpan var kvar uppe. Här valde jag att jobba med klickern för att lätt kunna markera vad för beteende det var jag ville ha. Och kastade sedan godisen framåt för att behålla fokuset framåt, och på så sätt ha större chans att rumpan stannar kvar uppe. Efter ett par gånger förstod han vad det var jag var ute efter, och vi kunde.börja jobba vidare med stadgan i tricket. Älskade lille korvhunden, ibland är det skönt att du är så smart som du är!

 

10615789_10152407272937763_613537855_n

Upp med rumpan och ner med armbågarna!

Sen körde vi vidare med klossträning, något jag tidigare gjort med Milo när han var runt 1 år, men allteftersom lydnadsplanerna försvann, så slutade vi även med klossträningen. Denna gången låg inte fokus med klossen på att få in bra fotpositioner, utan istället för att få in ett bra ”front”. Klossträningen är såklart något man får lägga ner otroligt mycket tid på, det är inget någon av hundarna lär sig över en natt precis. Men nu jäklar ska det hårdtränas med klossen!

Vi började också gå igenom ”backa”, något Milo hade riktigt svårt för. Han ville gärna gå ner i ett buga och sen hasa sig bakåt.. Jag har en känsla av att när vi väl får till backandet, så kommer det inte bli ett sånt där snyggt där han kliver bakåt, utan det kommer nog bli ett ganska snabbt men hoppande backande. Jaja, ingen mening med att spekulera i det. Mycket träningstid behöver vi lägga på det iaf, det är ett som är säkert!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s