Skogspromenad

Idag var det dags för en ny skogspromenad med hundarna, i sällskap av Alex och Dessie. Jag passade på att låna med mig Embla också, då jag tycker det är otroligt viktigt att vi bygger en bra relation och kontakt i andra sammanhang än bara på agilitybanan. Dessutom är det alltid bra med fysträning så kroppen hålls i bra trim, särskilt när man börjar bli lite till åren som Embla faktiskt är. Vi åkte ut till ett nytt ställe där ingen av oss hade varit tidigare – alltid spännande med ny skog! Alex la ett litet viltspår till Dessie, och under tiden det fick ligga till sig så tog vi ut alla dom andra hundarna ur bilen på en liten promenad. Så härligt att kunna gå runt i skogen med alla hundarna lösa, slippa oroa sig för att någon hund störs av den andra, alla går och gör sitt, bredvid någon annan.

2014-08-21 14.58.45

Hela gänget, på någon sorts skogsmaskin som fått stå måååånga år i skogen.

2014-08-21 14.59.39

Att ligga och tugga på pinnar i skogen, det är grejer det!

2014-08-21 15.05.37 2014-08-21 15.06.17

Nu när hösten och kylan börjar närma sig, så är det dags för hundarna att börja få kläder på sig igen. Dessutom, eftersom både jakten är på ingång, och även mörkret på kvällarna, så är det lika bra att börja med reflexvästar på hundarna redan nu. Man kan inte vara tillräckligt noga med starka färger i skogen och mycket reflexer! Jag väljer dessutom att ha på mina hundar sina selar, även när dom får gå lösa i skog och mark – detta främst för att det sitter ID-brickor i deras selar med deras namn och mitt telefonnummer. Jag vill vara helt säker på att hundarna syns med sina reflexer och att någon som eventuellt hittar dom kan ringa mig och säga vart dom håller hus – OM någon av dom skulle springa bort.

Att spendera någon timma i skogen med trevligt sällskap och mysiga hundar, i sånt där härligt höstigt väder när regnet hänger i luften och kommer och går – det är helt perfekt enligt mig. Jag älskar när det regnar. Jag älskar att vistas i skogen. Jag älskar att kunna ha hundarna lösa och se dom springa runt och utforska allt spännande. Jag älskar att mina hundar kan gå lösa med i stort sett vilka hundarna som helst, dom sköter sitt eget ändå.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s