Hundanpassad bil

Dom som känner mig vet att vi inte har världens största bil. Närmare bestämt en liten tredörrars Audi A3, som på bilden nedan. Den är förvånansvärt rymlig ändå, jämfört med vad det ser ut som!

image

Men jag vill ändå ha bättre förvaring. Som det är nu så tas halva baksätet upp av en hundbur som står där fastspänd, där nakenfisarna åker. Och bagaget är delvis förvaring av campingstolar och liknande, men även där som bland annat Embla åker när hon åker med. I bagaget är det gott om plats för en hund att åka med, det kan till och med åka två större hundar därbak utan att det uppfatta som trångt. Däremot vill jag inte ha några andra grejer som ligger där – det är illa nog med stolarna. Vill inte riskera att någon av hundarna ska fastna i något eller kunna skada sig på något i bagaget, eller för den sakens skull kunna sno något ur träningaväskan. Alltså förvaras alla väskor i baksätet, på och runt hundburen.

Jag har det senaste funderar på hur man kan göra bilen mer hundanpassad, med bättre förvaringsmöjligheter och att vissa saker kanske alltid fanns där, så jag slipper ha med alla grejer vad vi än så ska göra. Därför går funderingarna i att köpa en sån här.

image

Min tanke är ju då att den ska vara delvis färdigpackad jämt, att vissa saker alltid ska finnas där. Men då är ju frågan VAD för saker?
– Jag tänker rent spontant att bajspåsar behöver man alltid. Gärna i klara färger så dom syns bra. Alltså en rulle bajspåsar!
Ett retrieverkoppel kanske kan vara bra att ha liggande extra, om man skulle råka se en lösspringande hund eller så.
En reflexväst till mig kanske är klokt att ha i också?
– Och ett första hjälpen-kit bör man såklart alltid ha med.
Lite godis som luktar mycket kan ju säkert vara bra också. Antingen om jag glömt eget godis till hundarna, eller om man ska fånga in en lösspringande hund.
Pannlampa känns som en bra grej också.
– Och någon sorts kyltrasa eller liknande.
– Självklart någon sorts hopfällbar vattenskål, och vattenflaska.
– Och ett viltolycksplats-band.

Har jag missat något? Räknat upp något onödigt? Vad anser DU är viktigt alltid finns med i en hundbil?

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

2 tankar om “Hundanpassad bil

 1. Då ja bor hemma så har ja min tränings väska alltid packad o tar med den, har funderat o köpa en likadan som du länka 🙂
  De ja vill ha i bilen är:
  Krocktestad bur
  Första hjälpen kit (gärna till oss båda)
  Reflexer till oss båda
  Sen om de får plats hade ja gärna velat ha campingstolarna o tävlings tältet.
  Sen i tränings väska har ja: bajspåsar, Apportbock, koner, hopfällbar vattenskål, godis, vattenflaska, fotbollsskor, långlina, leksaker (tror de allt)
  Rally skylltar + hållare hade oxå varit bra i bilen (inser att ja nog måste skaffa en mini bus xD)

 2. I min bil finns alltid bur, vattenskål, vattenflaska, första hjälpen-kit för hundar, bajspåsar, ett reservkoppel, ficklampa, kniv och markskruv. (Markskruv är så jäkla praktiskt att ha med på träning!).
  Vi har ganska generöst med utrymme i bilen, en Volvo V50 där halva bagageutrymmet upptas av hundarnas bur (MiM, krocktestad och låsbar).
  Det allra bästa vi har investerat i för hundarna i bilväg är kraftigt tonade rutor. Så skönt! De är nästan helt svarta, så det är ingen som ser in, det blir svalare för hundarna och den intresserade allmänheten behöver inte veta om att det finns hundar i bilen. Gött.
  Åker vi långt/på tävling/på uflykt finns även träningsväskan (med extra allt, det ryms otroligt mycket i den) och en spårlina med. (Skulle vi köra på något småvilt kan vi göra eftersök själva, praktiskt med en viltspårschampion i bilen!)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s