Klara, färdiga, KLOSSTRÄNING!

Igår körde jag ett rejs och letade igenom hela lägenheten efter något passande att ha som kloss till klossträningen med Milo framförallt. När han var valp så använde jag mig av en pocketbok, men den var ju inget jag kunde ta med till utomhusträningen eftersom jag inte ville att min bok skulle bli förstörd. Nu när jag bestämt mig för att gå in för klossträningen mer ordentligt så vill jag även kunna träna överallt, alltså även utomhus.

Efter mycket letande lyckades jag hitta en smörgåsburk som kändes som att den var både lagom stor till ytan och även höjden. Så efter det kunde vi äntligen sätta igång och hårdträna!

Mitt problem med Milo och klossträningen, som vi haft sedan tidigare också, är att han lätt börjar krafsa med någon av framtassarna på själva klossen. Han vill liksom så gärna göra mer, han inser inte att det där ”mer” är att vara stå still på klossen. Så just nu ligger fokus på att få upp honom på klossen och klicka så fort båda tassarna är uppe, INNAN han hinner börja krafsa.

Snart kommer jag börja jobba med att han rör sig lite åt något håll, bara något steg. När vi testade det lite på Anita-lägret i början av sommaren så gick det skitbra! Hoppas på samma sak nu 🙂

image
Först en tass och sen två 🙂

image
Vet inte varför Milo ser ut som en kutryggig räka på bilden. Han brukar inte stå riktigt så annars..

image

Ibland kan han minsann stå med båda tassarna på klossen. Nu gäller det bara att lite smått finslipa på placeringen av tassarna på klossen..

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s