Dag 1 – Presentera mig själv

1012383_10151597404657772_1258491613_n

 

Ja, vem är då jag? Det finns redan en liten beskrivning av mig själv HÄR! Ni som vill kan ju läsa den, men det följer även en beskrivning av vem jag är här nedan.

Jag är ett kontrollfreak som älskar att ha struktur och planera allt här i livet, gärna så mycket som möjligt. Ändras minsta lilla sak, även sånt som egentligen inte påverkar mig det allra minsta, så får jag panik och bara stänger ner och blir helt apatisk och orkeslös – för att senare blir arg och otrevlig mot folk runt mig eftersom jag lätt skyller mitt mående på dom. Inte någon trevlig egenskap med andra ord! Men jag jobbar på det, dagligen, och för det mesta går det åt rätt håll. Däremot trivs jag allra bäst när jag har struktur i min vardag, och har så gott som varje minut planerad.

Detta är något som hundarna hjälper mig mycket med. För det GÅR inte att planera precis allt när man håller på med hund, det blir aldrig riktigt som man tänkt sig. Dessutom mår inte hundarna bra av att jag stänger ner totalt, eller blir arg på hela världen – utan för deras skull tvingas jag hålla mig relativt lugn och fokusera på nuet istället. Det är en rejäl utmaning ibland, släppa allt som händer runtomkring, paniken över att inte veta hur nästa timma ser ut, men jag vet att jag måste för att kunna få ut något som helst av min träning med hundarna. När jag tränar med dom, så gäller det att stänga ute allt runtomkring och bara vara här och nu.

För övrigt anser jag mig själv vara en person som njuter av hundägarskapet så mycket det bara går. Jag försöker vara så aktiv som mina hundar bara vill, testa på så många olika hundsporter som möjligt som jag tror att hundarna skulle tycka var roliga. Och såklart försöka vara glad och positiv runt hundarna så långt det bara är möjligt – för det är just för hundar och hundträning är för mig, roligt. Jag försöker omge mig med människor som har samma tänk som jag själv kring träning och uppfostran, samma ambitioner och mål, samma vilja till att träna. Ibland lyckas jag bra, ibland inte. Men att omge sig av folk som tycker precis som en själv i alla frågor kring hund, det är nog omöjligt, tyvärr.

Förutom att jag försöker spendera så mycket tid som möjligt med mina hundar, så jobbar jag också. Jag har haft en del olika anställningar här och var, men det alla haft gemensamt är att jag gillar att ta hand om andra, både djur och människor. Jag brinner för att hjälpa sådana som inte har samma förutsättningar i samhället och framförallt i livet som jag själv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s