Dag 2 – Presentera mina hundar

 

wpid-img_20140825_021653.jpg

Amparo’s Lindo
Blandras (Chinese Crested / chihuahua /pomeranian)
2009-09-29

Milo är en liten filur som tar livet med en klackspark. Det är få saker som bekommer honom här i livet. Han är en kille som ger 300% i allt han ger sig in i, det är däremot inte alltid säkert att det är samma sak som matte vill. Hittar man väl motivationen så är han världens roligaste hund att träna med, lättlärd och outtröttlig. Men det händer titt som tätt att han hittar annat som han tycker är roligare.

 

wpid-dsc_1171.jpg

 

Loukim’s Dark Light
Chinese Crested Dog
2009-03-05

Dixon är en osäker liten kille. Han är rädd för det mesta och otroligt stressad, något vi dagligen jobbar på och som blivit otroligt mycket bättre. Men osäkerheten och stressen finns där, och kommer alltid göra. Han är känslig med alla yttre omständigheter och är därför en något svårtränad hund, men stämmer väl alla grejer så är han en dröm att träna! Så fantastiskt glad och pigg på allt, nästan lite väl godisfixerad 😉 Däremot har han inte så bra uthållighet, så man får hålla träningspassen korta och otroligt roliga. Han är minst sagt en utmaning, men en rolig sådan. Det är inte en dag att jag ångrade att jag tog över denna lilla fis våren 2012, för så otroligt mycket jag lärt mig av honom, om hundträning och mig själv – det hade jag aldrig gjort utan en såpass svår hund som Dixon.

wpid-img_20140527_224106.jpg

Embla
Bordercollie
2005-04-11

Embla är en hund jag får låna ett par gånger i veckan för att träna tillsammans med. Hon är en lite försiktig tjej till en början, men när hon väl lärt känna en då – då är hon så otroligt glad och framåt så det finns inte. Embla är pigg på det mesta som hittas på, så länge hon får vara med och träna är hon nöjd, däremot får man var noga med att hela tiden hålla träningen mjuk och positiv! Misstänker hon att jag anser att hon gjort fel, då är hon nästan omöjlig att nå fram till fullt ut. Då är det bättre att bryta övningen och göra något annat ett tag, något lätt och roligt, för att sen komma tillbaka till samma övning ett tag senare. Så det gäller att vara väl medveten om hur jag själv agerar hela tiden, för att på så sätt kunna hjälpa henne på absolut bästa sätt.

 

För mer info om mina hundar, klicka in på deras respektive flik längst upp.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s