Dag 3 – Berätta om din hunds ras

image

Två ”äckliga” nakenhundar ❤

Jag har funderat mycket hit och dit hur jag ska utforma det här inlägget, vad jag ska skriva om och inte. Jag har bestämt mig för att berätta om mina två ”nakenhundar” för det är vad allmänheten kallar dom. Det är ingen som gör skillnad på att Milo är blandras Eller Dixon renras, och framförallt är det ingen som nämner något om chihuahua eller pomeranian. Därför tänker jag berätta om mina hundars ”ras” – nakenhunden.

image

En solbränd, soldyrkande Milo.

För det första älskar jag mina hundar över allt annat! Dom har enormt stor personlighet och visar verkligen vad dom tycker och inte, vad dom vill osv. Det är lite som att ha ett trotsigt barn, försöker jag göra något som hundarna inte vill, då talar dom om det klart och tydligt. Inte genom skall eller så, utan genom sitt kroppsspråk och minspel. Men det är också det som gör det så kul, för jag anser inte att jag är ”flockledaren” här hemma, utan jag och mina hundar jobbar i ett team, alltså ska lagledaren (=jag) ta hänsyn till vad alla i laget vill. Mina hundar anser inte att dom finns till för mig, som många vall- eller brukshundar kan göra, utan dom anser att jag finns till för att passa upp på dom – lite som en katt helt enkelt.

Vad omgivningen anser om ”rasen” nakenhund då? Jag har stött på många konstiga reaktioner. När jag berättar vad för hundar jag har så säger folk oftast något i stil med ”var det inte en sån som vann Världens fulaste hund? Varför vill man ha en sån ful ras? Är det för att du är allergisk och slipper allt håret?”. Jag har också hört flera kommentarer när jag gått förbi där folk uttryckligen sagt ”usch vilken ful hund!” – det känns i hjärtat kan jag säga.. Folk jag känner som första gången träffar mina hundar försöker med ett lite osäkert tonfall ofta få fram att ”det var kanske inte dom vackraste hundarna jag sett… Men dom har säkert sin charm också”, medans många unga tjejer på stan längtansfullt säger ”åååååååh vilken söt hund!”. Och dom som känner hundarna väl, dom avgudar dom minst lika mycket som jag själv gör.
image

Viktigt med kläder ibland för att hålla värmen eller skydda mot för stark sol tex.

Det är alltså minst sagt väldigt olika reaktioner och åsikter folk har om mina hundar. Varför dom anser att det är okej att uttrycka sig negativt om mina hundar bara för att dom ser annorlunda och konstiga ut, när dom ALDRIG skulle säga liknande saker om tex en labbe, schäfer, tax eller liknande – det vet jag faktiskt inte. Men det är en helt annan diskussion, som någon gång kanske hamnar här..

Men oavsett, har man en nakenhund i kopplet så får man välja sig vid att folk tittar när man går förbi, vissa pekar och viskar, andra skrattar och några uttrycker högt och tydligt sin åsikt om denna konstiga typ av hund. Att den kinesiska nakenhunden som den kallas i folkmun (Chinese crested) 2010 utsågs till Sveriges tredje vanligaste hund, det verkar folk vara totalt omedvetna om.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s