Dag 4 – Din första hund

Milo är min första alldeles egna hund. Sen är jag uppvuxen både med hund i familjen och släkten. Men det tog ända till 19 års ålder innan jag fick tummen ur och köpte mig en egen hund.

Vi hade länge pratat om att skaffa hund i familjen, men kunde inte enas om ras. Någon ville ha en hund att jaga med, någon ville ha en hund som kunde vara med i stallet och på ridturen, och jag ville ha en hund att kunna träna agility med. Då vi inte kunde enas så kände jag att det var läge att så smått börja kika på egen valp. Och en vacker dag dök det upp en kull valpar på mitt dåvarande jobb på en veterinärstation som skulle besiktigas, och jag blev dökär i en liten grå naken hane. Dags att kolla med uppfödaren om valpen var ledig, kolla med pris osv. Sen dags att ringa runt till släkten för att be om pengar i en för tidig julklapp. Eftersom att jag bara hade en praktikplats så tjänade jag inga pengar, och det jag fick av mina föräldrar var vad jag behövde för att överleva – alltså fanns ju inte pengar till att köpa valp egentligen. Men jag fick ihop julklappspengarna som behövdes, och kunde 3 dagar senare åka och hämta hem min lilla skrutt. Till min familj hade jag sagt att det var en liten blandras, men inget mer än så. Dom fick sig nog en smärre chock när dom fick se vad jag släpade hem.

image

Första bilden på en nyhämtad bebis-Milo

Jag kan ju erkänna att jag egentligen gjorde alla tänkbara fel med Milo när han var valp.. Direkt när jag hade hämtat honom så fick han följa med till jobbet ett par timmar, sen vidare till en djuraffär för att köpa koppel och halsband innan vi åkte hem till min pappa. Dagen efter fick han följa med till djuraffären igen för att byta halsbandet och sen vidare ut till min mamma för att hon skulle få träffa honom. Dom första veckorna Milo bodde hos mig så hade vi folk hemma varje helg, och hela veckorna så fick han följa med fram och tillbaka till jobbet, och mellan mina föräldrar som är skilda, eftersom jag fortfarande bodde hemma då. Att jag inte hade så mycket pengar så jag egentligen inte hade råd att ha hund, innebar att han ofta fick äta mat från provpåsarna med foder på jobbet, eller så köpte mamma mat till honom. Hans första täcken köpte mamma till honom, eftersom jag helt enkelt inte hade råd. Valpkurs fick jag betalat också, och mamma kollade till och med upp vart jag skulle gå.

image
Är man en julklapp så är man, klart man ska se ut som ett paket på julafton då!

Såhär i efterhand inser jag verkligen hur många fel jag gjorde med Milo, och att jag aldrig borde köpt honom när man inte ens har råd att köpa mat liksom. Men jag köpte honom, släpade med honom överallt, och konstigt nog så blev det hela bra ändå. Han är idag världens tryggaste hund jag känner, vart man än tar med honom så undersöker han stället någon minut sen tycker han att det är hans. Det är otroligt få gånger han blir rädd. Och trots att jag inte visste ett skit om hundträning när jag köpte honom, så har han ändå blivit en rätt så bra hund.
image

Snö är inget roligt att gå i när man är liten och pälslös, inte ens när man har ett varmt täcke på sig.

Jag har pratat med en som bor granne med Milos mamma, och ena syster som ”uppfödaren” behöll. Tydligen är dom två samhällets jobbigaste hundar, barnen vågar inte ens gå förbi på gatan när dom ska till skolan, trots att det är ett högt staket som hundarna varken kommer över eller igenom. Så uppenbarligen har Milo iaf blivit bättre än vissa av sina gener.
image

Lilla farbror-bebisen ❤

Trots att jag gjort alla tänkbara fel med min valp, inte borde köpt honom och stundtals inte haft en aning om vad jag sysslat med – så har jag inte för en sekund ångrat mig! Milo är det absolut bästa jag har i mitt liv, det bästa som någonsin hänt mig. Och jag är såå lycklig varje dag för att han är han, och för att han är min!

image

Världens bästaste lilla korv som är min min min! ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s