Dag 5 – Andra husdjur i ditt liv

image

Stitch
Chinchilla
f. 2007

Stitch är en bestämd liten dam som vet precis vad hon vill och tvekar inte att tala om det, både för oss och för hundarna.

Stitch tog jag över sommaren 2012 då dom som hade henne kände att hon skulle ha det bättre hos mig. Redan när hon var i sitt förra hem så talade hon om tydligt att det var mig hon ville bo hos, jag var den enda som fick lyfta ut henne ur buren och hålla och gosa med henne. Så efter lite funderingar fick hon flytta till mig på prov, och nu är hon kvar för gott!

Jag är ju tidigare en gammal hästmänniska som har haft nöjet att haft egna hästar. Nu lever tyvärr ingen av dom längre, och jag har utvecklat allergi mot framförallt höet och hösilaget (stråfodret man ger hästar) som är såpass illa att jag knappt ens klarar att vistas i en längre period. Skittråkigt då jag verkligen älskade livet i stallet med hästarna. Men jag får glädjas åt mina fina minnen med dessa fantastiska djur. Så jag tänkte att jag kör en liten snabbpresentation av dessa två hästar jag hade äran att få kalla mina, då dom trots allt haft en betydande roll i mitt liv tidigare.

image

Pyssling
Korsningsponny
B-ponny (129 cm)
f. 1986

Min fina fina Pyssling. Den bästa häst som någonsin gått i ett par skor! Jag finner inte ens ord för att beskriva denna fantastiska häst och vad han gjort för mig. Vi har gjort så mycket kul tillsammans, testat på ALLT som går att testa på – varit iväg på fälttävlansläger, tävlat massor, han blev inkörd på äldre dagar, bodde med mig på skolan, var mitt projekt, klickertränat trick. Ja, när jag tänker tillbaka på tiden med Pyssling så blir jag alldeles varm i hjärtat av lyckliga minnen. Men också ledsen när jag tänker på hans sista år, när jag blev mer upptagen med livet utanför stallet, och Pyssling fick bli pensionär. När jag tänker på hur gammal han blev så plötsligt, bara förföll, ja då får jag lust att börja gråta. Men nu är han på Dom evigt gröna ängarna, och jag kan bara hoppas och be för att han har det bra där och får göra sånt som gör honom lycklig.

image

Lord Ceazar
Dansk korsningsponny
D-ponny (146,5 cm)
f. 1996

Ceazar är nog den vanligaste häst jag någonsin träffat. Det finns liksom inget annat ord som passar bättre in på honom. Såhär i efterhand ångrar jag nästan att vi köpte honom, för hans skull. Eftersom vi hade kvar Pyssling under tiden också, så fick Ceazar aldrig chansen att bli ”nummer 1” för mig liksom, han kom ständigt på en andraplats. Han förtjänade att få komma på en förstaplats hos någon som avgudade honom. Men jag hoppas och tror att han fick ett bra liv hos oss ändå. Vi gjorde mycket kul tillsammans och Ceazar är en häst som lämnat otroligt stora avtryck i mitt hjärta. Hur någon med hans bakgrund kan fortsätta vara så vänlig och vilja vara till lags, det är för mig helt otroligt och fantastiskt! Nu är även Ceazar på Dom evigt gröna ängarna, där han slipper ha ont och vara sjuk, och jag vill tro att han äntligen hittat någon liten flicka som låter honom ha förstaplatsen i hennes hjärta – för Ceazar om någon förtjänar verkligen det.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s