Fredagsmyyyys <3

Jag vet att det är löjligt eftersom hundarna verkligen inte kan skillnad på dagarna, men jag tycker det är kul och då får det bli så. Jag brukar nämligen försöka ge hundarna något extra gott tugg på fredagarna och lördagarna. Inte för att dom förstår någon skillnad på dagarna, utan för att jag tycker det är mysigt. Vi människor äter ju oftast lite extra god mat, tar ett glas vin, en öl eller cider eller så, och kryper upp i soffan med en godisskål till en bra film – varför ska inte hundarna få något extra gott då? Jag brukar försöka att ge liiiite lyxigare mat och sen ett extra gott tugg. Idag fick dom varsitt torkat, hårigt lammöra. Dom är helt galna i det!

image

Mina hundar har lite olika sätt att äta sitt tugg på. Milo vill allra helst ligga på magen på matte eller husse, och att vi håller i hans tugg åt honom. Som på bilden, även om den är i otroligt dålig kvalité..

image

Får Milo inte ligga på magen på någon av oss och ha en egen tugghållare, så ligger han på en mjuk matta och håller tugget noga själv. Han ser nästan ut som en människa när han noga håller fast sitt tugg med framtassarna. Det är viktigt viktigt hur tugget hålls för att man ska kunna gnaga på det!

image

Dixon å andra sidan är inte så noga med hur tugget hålls fast, det kan vara lite hur som helst så länge det går att tugga på. Däremot är han otroligt noga med vart han är och gnager på sitt tugg. Allra helst vill han gå undan och lägga sig i ett undanskymt hörn, i en av burarna vi har ståendes hemma, eller i nödfall in i ett annat rum. Skulle man råka gå förbi och titta på honom, ja då är det säkrast att man morrar så ingen tar hans tugg tycks han tycka.

Hur gör era hundar när dom får extra gott tugg? Vad har ni för rutiner kring att ge det, är det bara på jul, födelsedagar, varje fredag, varje dag..? Ja hur gör ni och hur gör era hundar?

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

En tanke på “Fredagsmyyyys <3

  1. Theo kommer med sina tugg och vill att vi ska hålla i dom. Alf han går och lägger sig på mattan 🙂 Båda försöker hoppa upp i soffan med benen men där vill vi inte ha dom. Här får dom ben nån gång i veckan. De äter samma mat varje dag men vid högtider får dom smaka lite annat 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s