Dag 9 – Viktiga egenskaper när du väljer hund

I det här valet av ras har egenskaper som kontaktsökande, social, lättlärd, lättmotiverad till arbete, lagom storlek (40-50 cm, 15-20 kg) samt lättskött päls vägt tungt. Att hunden också ska kunna ha en bra off-knapp och kunna koppla av i stort sett överallt är också viktigt. Ett stort minus för min del har varit stress och allergier i rasen.

Pga dessa kriterier så känner jag att Australian kelpie är rätt ras denna gången, och förhoppningsvis rätt ras för mig som jag stannar kvar vid i senare hundköp också. Än så länge trivs jag riktigt bra med rasen!

image

På bilden syns fina Almdalens Ully, den blivande mamman till våran ”Lilla Brun”.

Sen kommer jag tyvärr inte få välja valp i denna kullen, utan uppfödaren kommer välja helt utifrån dom önskemål jag har. Alltså slipper jag fundera på vad för egenskaper i en valp av denna ras jag letar efter 😛 dom valpar av rasen jag träffat tidigare har varit relativt jämna i temperamentet, och alla vuxna hundar har dom egenskaper jag vill ha. Så jag litar helt på att uppfödaren väljer ut rätt chokladpralin åt oss.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s