Veterinärbesök

Idag var det dags för den årliga vaccinationen för hundarna. Det är varje år ett stressmoment för mig eftersom Dixon kräver lite särbehandling, och jag är alltid orolig för hur personalen ska agera. Nu har jag äntligen hittat ett djursjukhus där personalen har förståelse för hur Dixon funkar, och tar sig tid att låta honom vara bekväm med vad som sker. Att djursjukhuset ligger drygt 6 mil hemifrån, det är ett obetydligt problem för oss. Den sträckan är det lätt värt att åka för att Dixon ska vara bekväm med veterinären.

image

Så imorse styrde vi kosan mot Mölndal och Västra Djursjukhuset, med nyborstade tänder på hundarna och vaccinationsintygen, plus mängder med godis och en munkorg – nu var vi minsann väl förberedda!

Efter lite obligatorisk försening (är veterinären någonsin i tid?) där Milo passade på att charma all personal i hela bygget och alla djurägarna i väntrummet, så var det äntligen våran tur.

image

Klart hundarna ska sitta på en egen stol i väntrummet.

På det stora hela gick besöket bra idag. Båda hundarna fick sina vaccinationer på ett lugnt och smärtfritt sätt, och tänderna blev kollade. Dixon har 3 framtänder han behöver dra då tandköttet dragit sig tillbaka en del pga tidigare tandsten. Och Milo har bitit av en liten framtand så den ska också dras. Men veterinären ansåg inte att det här var något hundarna hade ont av i dagsläget, och jag håller helt och fullt med. Däremot enades vi om att det bästa vore att dra ut dom INNAN det blir problem. Så i oktober blir det återbesök för att dra tänder. Dessutom har jag och veterinären kommit överrens om att det ska lösas så jag får vara med Dixon ända tills han somnat, och dessutom kommer få träffa honom redan innan han vaknat upp, så han slipper träffa personalen alls i vaket tillstånd. Det känns riktigt skönt i mattehjärtat!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s