Dag 10 – Ett roligt ögonblick med din hund

Ett roligt ögonblick som jag kommer leva på länge är när Anna på Hund i Harmoni kände igenom Milo i våras. Det är ju egentligen Dixon som går dit på behandling, men jag tyckte att en.genomgång av Milo skulle nog inte sitta helt fel heller. Är alltid skönt att få reda på om jag gjort ett bra jobb med att träna upp honom sedan hans diskbråck eller inte.. Och vad möbler beröm vi fick! Hon tyckte att han var otroligt välmusklad och fin (och då var han ändå tjock och otränad!) och att jag gjort ett otroligt bra jobb med att träna upp honom. Hon kände en knappt märkbar skillnad i muskeln precis där diskbråcket suttit, på den sidan där han var förlamad när vi åkte in. Hon sa att han troligtvis alltid kommer ha det så, men det är inget som han störs av det allra minsta, han påverkas inte av det alls.

Att få höra av en så otroligt duktig fysioterapeut som Anna, att jag gjort ett bra jobb när jag rehabtränat min hund helt efter egen tanke, det var så otroligt skönt att höra. Anna som behandlar sååå många hundar varje dag, allt från polishundar till hundar som tävlat VM i agility, alla med mer kunniga förare/ägare än mig, och ÄNDÅ tyckte hon att jag gjort ett bra jobb. Sååå j*vla skönt att få höra!

image

Bilden har inget alls med texten att göra egentligen, förutom att det är Milo på bild när han fystränar i rehabsyfte.

Jag har valt att skriva om ett till roligt ögonblick, tillsammans med Dixon.

Första tillfället, på första kursen tillsammans med Dixon. Jag gick in i hallen med en liten försynt kille som mest ville ligga på sin filt under värmefläkten och helst av allt slippa få någon uppmärksamhet alls. När vi sen tog dom första nervösa stegen ut på golvet bland alla hinder, det var våran tur nu. Och Dixon bara hoppade. Hela han lös upp när han tog hindret. Det syntes på honom att det var det här han ville göra. Han blev som en helt annan hund, i just den där sekunden då han tog hindret. Jag blir fortfarande tårögd när jag tänker tillbaka på det. Den där lyckan att äntligen hitta rätt grej för ens hund.

Nu har omständigheterna tyvärr gjort så att han inte alls kan fortsätta med det här. Vi har tagit något hinder eller tunnel någon gång, bara för att han blir så glad av det. Och varje gång vi gör det så får jag återuppleva det där ögonblicket, det där ögonblicket där min lilla försiktiga hund lyser av lycka och självförtroende. Jag kan bara hoppas på att vi hittar någon ny sport där Dixon får briljera på samma sätt, där han får känna att han är i sitt rätta element.

image

Varje hopp är bland dom bästa ögonblicken i mitt liv! ❤

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s