Freestylekurs del 4

Idag hade vi fjärde tillfället i freestylen. Idag var det lite mer teori och vi gick igenom jättemycket tänk kring att välja musik till sitt program, vad man ska lyssna efter och vad man ska tänka på när man bygger ett program. Det känns fortfarande som ett stort frågetecken hela den här programbyggnadsgrejen, men det ger väl sig bara man kommer igång och tar tag i det. Avslutningsuppvisningen närmar sig med stormsteg, och min ångest för att göra ett bra program har redan kickat igång med full kraft. Såpass mycket att jag lite funderar på att inte ens vara med sista gången.. Men samtidigt vill jag se alla andra så jag får väl pallra mig iväg även den gången 🙂

image

Även om det inte syns så bra på bilden, för han är fokuserad på att se så uttråkad ut som möjligt för hans matte envisas med att ta massa kort, så var det en minst sagt övertaggad Milo på kursen ikväll!

Vi fick börja med att köra ”snurr/om” och lägga på störning som att vi snurrar åt motsatt håll än hunden, när vi står i mitten, ska kunna göra annat med armarna när hunden går runt osv. Dessutom gick vi igenom, för dom som vill, hur man lär in ”mo” (”runt/om” fast baklänges för hunden) med hjälp av ett hörn.

Eftersom jag redan lagt ner otroligt mycket tid på detta tricket, så valde jag att köra lite signalkontroll på vissa av våra trick som tex ”kanin”, ”snurr/spinn”, ”sitt” och ”vinka”. Kommandona börjar sitta riktigt bra! Dessutom passade jag på att öva lite mer både på ”buga”, ”backa” och ”zick”, det går framåt och blir bättre och bättre. Framförallt i bugandet har vi börjat få bättre stadga, och backandet får vi mer och mer flyt i, även om det är lite.krokigt just nu. ”Zick” däremot, där har vi kört fast lite just denna gången iaf. Milo har nämligen bestämt sig för att när han går från min vänstra sida till höger, under mig, så ska han helt plötsligt vara livrädd för att jag ska sparka till honom om jag så ens tänker tanken att vicka på tårna.. Men det är bara att träna vidare och belöna upp den ”porten”.

När alla andra gick vidare med att träna in positionen ”nio” eller att hunden står med framtassarna på förarens fötter i denna positionen, så valde jag att träna vidare på ”backa”. Jag kände verkligen att vi hade gjort ett genombrott i träningen, så det var värt att träna vidare med det och nöta in det istället.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s