Dag 11 – Hur valde du kennel?

När vi började fundera på denna hunden, var vi ense om att byta ras. Alltså skulle det oavsett bli en ras där jag inte kunde så mycket om rasen, uppfödare osv.

Alltså gick jag in på rashemsidan, kollade igenom deras uppfödarlista och klickade in på varenda länk som fanns. Dags att läsa igenom deras beskrivning av deras kennel, syn på kelpien och kolla igenom deras hundar, tidigare valpkullar och så där. Eftersom jag gjort ”fel” när jag köpt både Milo och Dixon (impulsköp båda två) så var jag noga med att faktiskt göra rätt i detta valet av ras, uppfödare och linjer i blivande valp.

Det som gjorde att jag bestämde mig för Kennel Sandskogen är delvis Ully – i mina ögon är hon en perfekt kelpie! Dels utseendemässigt så har hon allt jag vill ha i en hund, men också vad jag kunde uttyda från hennes MH, uppfödarens beskrivning av henne och att hon verkar vara en otroligt allsidig hund. När jag sen fick träffa henne föll jag totalt och bara visste att det är hennes gener jag vill ha i min hund. Lägligt nog var det henne av Sandskogens hundar som skulle bli mamma till nästa kull 🙂

Nu har jag träffat Ingrid och Conny (uppfödarna) ett par gånger, haft kontakt med flera valpköpare, träffat flera av deras tidigare valpar och är än mer övertygad om att jag hittat den bästa uppfödaren när det gäller kelpies! Att både Ingrid och Conny dessutom är MH-domare gör knappast saken sämre. Jag är helt övertygad om att dom kommer välja rätt valp till oss.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s