Agilitykurs del 2

I tisdags var vi iväg på andra tillfället av agilitykursen. Det är verkligen sååå kul att gå på kurs, jag längtar hela veckorna efter tisdagskvällarna då jag och Embla får packa in oss i bilen och åka ut till töllsjö för att gå kurs för bästaste Jeanette.

Denna gången började vi med första hälften av en bana, den mest tekniska delen. Vi fick först testa att använda oss av staketet-övningen och sen göra ett bakombyte. Jag har fortfarande svårt för att få ihop det hela med när jag ska visa med den ”nya” handen och inte. Men det kommer väl med tiden hoppas jag. Här nedan ser ni den otorligt fina banskissen jag ritat.

image

Inser nu att det kanske inte syns så jättetydligt.. Men det får duga tills vidare. Tittar man noga ser man hur det är ritat iaf. Alla små orden längst ner i bild är nog inte värt att lägga energi på, knappt ens jag ser vad det står.
Kryssen på bilden visar isf vart föraren ska befinna sig för att det ska fungera bäst med att visa hunden vart den ska.

Sen fick vi testa samma del av banan, men med ett framförbyte istället. Detta var något som passade mig och Embla betydligt mycket bättre!

image

Det lilla krysset visar vart framförbytet ska ske.

Efter detta blev det stt bygga ihop alltihop och köra på hela banan. Första hälften, som vi hade fått prova redan, var en mer teknisk och klurig del, medans den sista hälften var mer fartinriktad – här gällde det verkligen att sträcka ut ordentligt på stegen.

image

Här gick det verkligen jättebra! Det var emellanåt som Embla sög lite väl bra på ”mitten”tunneln, och vi missade hinder nummer 7. Men när jag var med henne ordentligt vid hindret och gav kommando i tid så tog hon det riktigt fint. Jeanette tyckte jag sträckte ut ordentligt och sprang på, något jag innan varit lite dålig på och gärna (omedvetet) varit lite lat. Men nu blev det minsann ändring på det. Enda var att jag måste tänka på att vara stadig i min handling, och inte vifta så mycket. Mycket att tänka på med agilityn, helt klart!

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s