Fredagsträning

Idag startade jag med lite slalomträning med Embla. Hon insåg väldigt snabbt vad det var vi skulle göra, hur man ska bete sig med bågarna osv. Jag fick stå vid slutet av allén dom två första gångerna och tydligt visa henne vart hon skulle ta vägen. Men efter det sökte hon allén fint själv med bra tempo framåt. Jag måste bli lite snabbare på att kasta bollen bara, så hon inte hinner vrida huvudet och titta på mig/efter belöningen.

image

Efter lite vätskepaus och vila i värmen (det var 22 grader varmt idag enligt bilen) så körde vi igenom första hälften av banan från kursen i tisdags, med staketet och bakombytet. Idag satt det bättre än i tisdags. Vad det beror på är svårt att säga.. Det är säkert en kombination av att vi körde igenom det många gånger i tisdags så polletten började trilla ner både på mig och Embla. Sen kan det säkert vara så att ”prestationsångesten” försvinner helt och hållet när jag är ensam på banan jämfört med när det båda är andra kursdeltagare och instruktör som tittar på en.

Vi passade även på att träna lite på ”runt”. Vill att det kommandot ska börja sätta sig och att Embla ska bli tryggare i vad jag förväntar mig. Hon gör fortfarande jättetighta och fina svängar när hon går till höger om hindret, däremot mycket större båge när hon går åt vänster om hindret. Frågan är varför..?

image

Dragkamp med en av favoritleksakerna är en superbelöning!

När Embla fick vila lite passade jag på att träna med Milo. Uppvisningen på kursen närmar sig med stormsteg, och det är dags att börja tänka på programmet och få ordning på det. Jag har äntligen bestämt mig för vilken låt jag ska ha, hur den ska klippas och sådär. Nu är det bara att känna efter vad för grejer som passar när i låten. Och finlira så allt sitter så bra som möjligt! Efter att ha testat att göra igenom programmet ett par gånger, så har jag nog bestämt mig för hur jag ska bygga upp det hela, på ett ungefär åtminstone. Ska bli spännande att se om det blir lika bra som jag tänkt mig, om jag hinner träna in allt så bra som jag vill..

image

Träna hopp över ben!

Avslutningsvis fick Embla köra igenom hela banan från i tisdags ett par gånger. Farten var där även igen, men denna gången lyssnade hon mer på mig. Duktiga lilla tanten ❤

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s