Agilitykurs del 3

Igårkväll var det dags för den efterlängtade agilitykursen igen. Både jag och Embla var taggade till tusen! Nu har vi inte tränat agility sedan förra fredagen och dessutom hämtade jag henne bara och åkte raka vägen till kursen – i vanliga fall brukar jag hämta henne tidigare under dagen så vi hinner umgås lite innan kursen. Så idag var hon riktigt glad och nästan lite speedad när vi kom till töllsjö.

image

Springa med favoritbollen – bästa belöningen och uppvärmningen!

Efter lite uppvärmning och lek var det dags att sätta igång. Denna gången var det en lite klurig bana som stod på schemat. Redan vid banvandringen stötte jag på lite frågetecken, men med hjälp från Jeanette rätade dom ut sig hyfsat.

Först krånglade jag till det lite eftersom jag var lite lat och bekväm och alldeles för långsam. Det är tur Embla är en så bussig hund som räddar upp många situationer när jag klantar till det! Men efter lite ”gör om, gör rätt” så flöt första hälften av banan (hinder 1 till 8) på riktigt snyggt. Ett framförbyte och ett bakombyte hann vi med på hindren, och jag fick öva på att springa på ordentligt – vilket behövs!

image

Glad tjej med sin favoritboll – såklart är den orange!

När vi sedan skulle gå igenom andra hälften av banan (hinder 6 till 14) DÅ stötte vi på problem! Vi skulle göra en S-sväng (alltså staket plus ett blindbyte) vid hinder 11 och 12 och jag fick verkligen inte till det. Jag blev nästan galen på mig själv där ett tag. Det hela slutade med att vi fick ändra om så när jag körde hela banan så gjorde jag ett framförbyte mellan dessa hinder istället. Det fungerade riktigt bra och banan flöt på smidigt och snyggt när vi körde hela sen. Men det retar mig med den där S-svängen! Får se till att åka ut någon gång i veckan och träna på det där, och då SKA jag sätta den. Gäller bara att se till att hålla humör och känslor i styr så inte Embla tar åt sig av min frustration om det inte går som jag vill.

image

Trött och nöjd tjej efter kvällens kurs!

Från detta tillfälle ska jag ta med mig:
– Mer upprätt hållning när jag springer, framförallt vid bytena.
– Våga springa på mer.
– En mer stadig handlingshand/inte vifta så med händerna när jag visar.
– Inte ge mig vid vissa hinder/byten utan vara envis och se till att få igenom det jag vill.

image

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s