Freestylekurs del 5

Igår var vi iväg på näst sista kurstillfället i freestyle. Dom här gångerna har verkligen sprungit iväg, känns som om det var i förrgår vi började kursen. Men roligt har det varit!

Denna gången började vi med lite uppvärmning, att kedja ihop flera olika trick innan hundarna skulle få belöning. Detta är något Milo har svårt för, då han ofta går ut för hårt och satsar allt och förväntar sig godis efter varje liten sak. När han sen inte får godis efter typ 2 grejer, då blir han sur och besviken och tappar därför helt drivet i träningen. Jag lurar lite på hur man kan göra det där tråkiga godiset lite roligare, så det kan bli en superbelöning efter att han har gjort en liten kedja, och att han på så sätt lär sig att det är värt att kämpa lite längre utan belöning för sen kommer världens bästa belöning istället!

Men denna gången körde vi lite ”zick” (slalom mellan benen) och sen lite ”nio” där vi även håller på att jobba in ett ”backa”. Vi har ju haft problem med att lära in backa innan, men nu när han bara ”följer mig” liksom så tycker han att det är mycket lättare. Han backar riktigt snabbt och bra nu, om än lite snett ibland. Men han har suget bakåt iaf! Sen körde vi lite ”hopp” över ben, mest för att höja tempot och energin i träningen. Jag valde också att värma upp med lite signalkontroll på ”snurr/spinn/kanin/buga”. Det gick riktigt bra, förutom med ”buga” som han inte verkar förstå vad det heter. Han gör det jättebra på handsignal, men vägrar lyssna på ordet. Jaja, mer träning av det helt enkelt!

image

Att det ska vara så svårt att lära sig på kommando, och att INTE gå på handsignal?

Sen hade Helena (instruktören) byggt upp en liten bana med transportsträckor och speciella punkter där man skulle göra trick. Vad för något vi valde att göra både vid trickpunkterna och på transportsträckorna var valfritt, men vi skulle göra något på varje ställe och helst olika på alla.

Jag var sist ut i gruppen, och så nervös så jag var knappt medveten om vad jag gjorde. Men trots nervositeten så kändes det ändå som att det gick hyfsat bra. Bara matte som får öva sig på att hålla nerverna i styr och fokusera på uppgiften ändå.

Vi avslutade med lite teori, vad för kategorier domarna går efter, hur många poäng som behövs för uppflytt osv. Sen fick alla köra på till lite musik i slutet.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s