Agilitykurs del 4

Idag var det ju tisdag igen, och därför dags för agilitykursen. Tisdagar är överlägset bästa dagen i veckan! Idag fick vi en riktigt klurig men sååå rolig bana att köra.

Vi började med hinder 1-9 som innebar 2 blindbyten (5-6 och 6-7) och ett framförbyte (9-10), plus ”däcket” något vi inte tränat särskilt mycket alls det senaste. När vi gick banan så tog gick jag ett klockrent blindbyte mellan hinder 5 och 6, men sen när vi väl skulle köra det så ville jag hela tiden göra ett framförbyte – vilket var svårt att hinna med och få till på ett bra sätt. Varför jag fick för mig något sånt här dumt det vet jag inte. Men efter mycket frustration från mitt håll (bra läge att träna på att inte visa det för Embla) och att köra om banan måååånga gånger, så lyckades vi äntligen få till det sen. Och så härligt det känns när allt bara klaffar, hela banan bara rullar på ett bra sätt. Oslagbar känsla!

image

Trött tjej vilar lite mellan passen.

När vi sen skulle köra på med andra delen av banan så startade vi med hinder 6 till 15. Där innebar det 2 blindbyten (6-7 och 14-15) och 2 framförbyten (9-10 och 11-12).

image

Vi hittade en liten åskådare också, som distraherande båda hundarna ordentligt. Men söt var han, lilla Pyssling, och otroligt orädd och närapå tam.

När vi skulle köra andra halvan så var Embla något distraherad pga musen hon hade fått syn på. Därför tog hon sin chans vid hinder nummer 11 och stack mot musen, ett par gånger på rad. Men efter att ha sagt till henne lite mer ordentligt att vi faktiskt skulle jobba, så lyssnade hon så fint så och tog banan klockrent!

Avslut var att köra hela banan. Här fick jag minsann springa på ordentligt och se till att ”hålla i” Embla hela vägen så hon inte tappade koncentrationen. Det märktes att hon började bli trött och därför mindre uppmärksam. Men det gick riktigt bra!

Efter kursens avslut körde vi slalomen ett par gånger. Nu börjar hon äntligen få in farten igen, och dom snygga ”hoppen” mellan pinnarna som många tävlings BCs gör. Såå kul att se hennes utveckling och framsteg för varje gång vi kör slalomen.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

En tanke på “Agilitykurs del 4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s