En hundig lördag!

Denna underbara lördag startade med sovmorgon och mys i sängen med hundarna, samt kolla på mängder med youtube-klipp med Richard Curtis. Denna fantastiska människa kan jag inte få nog av! Får sån otrolig motivation och inspiration till att träna på nya trick när jag ser hans program. Den fantasin och kunskap att träna hund är helt fantastisk att se. Se klippet här nedan, och njut!

Efter lite frukost susade jag genom staden för att hämta upp Embla, och sedan vidare ut till Töllsjö och agilityträning. Äntligen blev det av att träna tillsammans med Pia och Knotte, med fokus på slalom. Härligt att börja ha lite träningssällskap igen 🙂

Träningen gick superbra! Embla har verkligen fått kläm på det här med slalomen nu. Såå kul att se! Och lilla Knotte ska vi inte ens tala om, sån utveckling han gjorde bara på dagens träning. Nu har han plötsligt glädje för träningen, lite fart och bra framåtsug. Han blir nog en riktig liten räserhund med lite träning och rätt pepp från matte.

Jag vill bara förtydliga för alla att jag INTE håller någon som helst träning/kurs, jag uppger mig INTE för att vara instruktör på något sätt. Jag har bara hittat någon att träna med, som frågar om tips och råd, och jag förklarar hur jag hade testat att göra om det var min hund, men påpekar gång på gång att jag verkligen inte är särskilt kunnig inom agility utan bara har tränat sen i vintras. Men det är kul att se när mina tips och idéer ger resultat!

image

En varm och trött tjej tyckte det var dags att åka hem när det började skjutas i skogen en bit bort.. Som tur var, lagom tills våran träning var över ändå.

image

På vägen hem passade vi på att åka förbi Blå Lagunen så Embla fick ta ett dopp i det blå – något som var minst sagt uppskattat efter en varm träning.

image

Det är rooooooligt att bada!

Väl hemma blev det träning med Milo. Jag som hade bestämt att han skulle ha semester i minst en vecka, hade plötsligt en hund som halvt klättrade på väggarna för att han ville träna. Så vi sket i semestern och körde på med massa nya trick. Vi håller just nu på att träna in något som jag valt att kalla för ”wirly” ungefär som runt, fast jag sitter ner med böjda ben ut från mig. Svårt att förklara, får fixa bild eller film sen. Milo tyckte att detta var förvånansvärt lätt, och efter bara ett träningspass än så länge så sitter det nästan helt ändå. Fantastiska lilla korvhunden ❤ Vi har också börjat träna in ”mellan” alltså att Milo står i position ”nio” men med framtassarna på mina fötter, så rör vi oss framåt på det sättet. Vi tog också tag i ”åttan” på nytt, nu på ett nytt träningssätt. Får se om det får bättre/säkrare resultat.

Innan det var dags att köra hem Embla så tog jag med mig alla tre hundarna ut på en liten aktiveringsrastning. Då förberedde jag, innan hundarna fick hoppa ut ur bilen, varsin frolicbuske och varsin godisruta i gräset. Det märktes på dom alla tre att dom fick tänka till, sänka tempot och verkligen koncentrera sig på sin uppgift – att nosa upp godiset.

image

image

Småhundarna valde att samarbeta med deras buskar, under tiden Embla hade sin för sig själv (men hon fick lite hjälp av Dixon när hon tappade sugen).

Väl hemma med småfisarna igen så hade jag en minst sagt överladdad Dixon. Han flög runt här hemma, full av energi och glädje. Så självklart kände jag att jag var tvungen att ta tillvara på detta, och tänkte att ett litet pass med klickern och träna på ”tryck” som vi kallar handtarget. Men när detta inte verkade vara tillräckligt med träning började vi med lite signalkontroll på ”snurr/spinn” något som också satt klockrent idag. Dags att fundera på att kanske börja träna in något nytt trick, för att få igång tänkandet på Dixon – vilket brukar vara väldigt uttröttande för honom. Sagt och gjort så körde vi igång med ”wirly” vilket gick kanonbra! Dixon hade otroligt bra fart, energi och attityd och lärde sig väldigt fort vad dom förväntades av honom. Efter bara ett träningspass så sitter tricket nästan helt, på kommando, uyqm handtecken. När Dixon väl vill så är han helt fantastisk att träna! Vi körde även igenom ”åttan” ett par gånger, lika bra att passa på när farten och energin finns där.

image

En minst sagt pepp Dixon!

image

Kvällen avslutades med en lördags god kvällsmat för hundarna med:
– Halla färskfoder, BRUKS till Dixon och FISK till Milo.
– Emmzo, nötvom.
– Pommys, ankkött.
– Back on Track, nyponpulver.
– Svenska Djurapoteket, Senior.
– Svenska Djurapoteket, Laxolja.
– Standardt, Kalk Plus.
– Lammfett.
– Äggula.
– Nötblod.

Många som sysslar med färskfoder/BARF och lägger upp bilder på hundarnas mat, har alltid lagt upp allt så snyggt i matskålarna. Köttet ligger indelat efter sort/smak, tillskotten för sig, alla flytande grejer försöker man lägga så dom inte flyter ihop – allt för att det ska se så snyggt som möjligt ut på bild. Men tror ni hundarna äter det så? Mina gör det inte iaf, då hade dom hoppat över massor av nyttiga tillskott som dom behöver. Därför ser det ur såhär innan jag serverar mina hundar deras mat:

image

Till mina hundar så rör jag ihop allt till en enda gegga, och blandar oftast i en liten skvätt vatten också. Trots att det ser oaptitligt ut så älskar hundarna det och slukar allt innehållet varje gång. Behöver jag ens säga att dom gjorde det även ikväll?

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

2 tankar om “En hundig lördag!

 1. Kul och härligt långt inlägg 😀
  Så glad jag blir över att du fick sällskap – det betyder mycket.
  Var ligger lagunen? Tycker att jag känner igen den ifrån Härryda …
  Var har du lärt dig om BARF? 😀

  • Tyvärr brukar mina inlägg blir rätt långa 😛 men jag skriver främst för att kunna ha den som någon sorts dagbok, som jag själv kan gå tillbaka till och läsa. Tappar jag läsare på det, så får det vara så.

   Ja just denna gången var det skönt med lite sällskap. Härligt att kunna bolla lite tankar och idéer!

   Blå Lagunen ligger i ett grustag, mellan bollebygd och töllsjö typ. Perfekt att svänga förbi efter varma agilityträningar!

   Jag kör egentligen mest på färskfoder, dels för att jag inte kan tillräckligt om BARF, men också för att jag inte riktigt tror på det konceptet – färskfoder passar mig bättre! Däremot blandar jag gärna i lite olika köttyper i maten för att hundarna ska få lite annan smak då och då. Sen är tillskotten ett måste för både hundarnas leder, hudar och möjlighet att bygga muskler lättare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s