Såhär ska det se ut!

Såhär tycker jag att en hundmatskål ska se ut! Förutom att den är ekologisk och helt nedbrytbar, så är det framförallt innehållet jag tänker på denna gången.

image

Skålen innehåller:
Färskfoder, från Halla, fisksmak denna gången. (Ett bra helfoder som mina hundar fungerar bra på.)
Färskfoder från Emmzo, kalkon. (Alltid bra att ge lite olika proteinkällor, och dessutom variera smaken för hundarnas del.)
Nyponpulver, från Back on Track. (För immunförsvaret framförallt då nyponpulver innehåller mycket c-vitamin, men även delvis för lederna.)
Senior, från Svenska Djurapoteket. (För lederna, enbart.)
Laxolja, från Svenska Djurapoteket. (För lederna främst, men även för huden.)
Kalk plus, från Standardt. (Främst för att stabilisera mag och tarm, då Dixon har stressmage som gjort att floran i tarmen är sur.)
Lammfett. (För att få mjuka och smidiga hudar.)
Äggula. (Bra för huden också.)
Nötblod. (För att lättare sätta muskler vid all typ av träning, och lite för smaken också.)

Jag har tidigare gillat torrfoder. Vem gör inte det liksom? Det går snabbt och lätt att ge hunden, finns mängder med olika sorter och man tror att man hittat just det perfekta till ens hund, för det är vad butikspersonal säger till en. Att hunden bajsar gigantiska högar flera gånger per promenad, kanske har mjällig och glanslös päls, eller på tok för fet och illaluktande päls. Att hunden fiser flera gånger per dag, som luktar som att hunden ätit något kadaver. Ja, vem känner inte igen sig? Men om man är uppvuxen med hundar i sin närhet, så har man ofta fått lära sig att så är det, så ”ska” en hund vara.

Men alla hundar är inte så. Alla bajsar inte kilovis, fiser ideligen har dålig andedräkt och har ful och äcklig päls – det finns dom som mår bättre för dom får bättre mat. Nu säger jag inte att allt torrfoder är dåligt, framförallt inte för alla hundar, verkligen inte. Jag ger själv torrfoder till mina ibland. Men jag tycker inte att en hunds kost ska vara mestadelen torrfoder. Det finns så många andra, bättre alternativ. Nu är ju foder såklart individuellt, men det är alldeles för få hundägare som inte testar dom bättre alternativen för sin hund, om det sen beror på okunskap, lathet, ekonomin – ja det vet jag inte. Men grejen är att mina hundars mat är betydligt mycket billigare sen dom började få färskfoder, trots tillskott. Dessutom mår dom bättre, har bättre munhygien och nästan inget bajs alls – för kroppen tar upp nästan allt dom stoppar i sig. Dessutom sätter båda muskler fint och har bra hull.

Så varför tar inte alla steget att testa färskfoder till sina hundar? Eller BARF om man känner att man har kunskap för det och tror på den typen av diet. Men att gå ifrån torrfodret, det tycker jag alla borde testa att göra.

Tills vi hörs nästa gång – kom ihåg att ha kul tillsammans med din hund!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s